Real Madrid'de çılgın transfer bütçesi: 342 milyon Euro!

Real Madrid'de çılgın transfer bütçesi: 342 milyon Euro!
İspanya LaLiga devi Real Madrid, Florentino Perez başkanlığında çılgın bir transfer bütçesi belirlemiş durumda.

İspanya medyasından AS'ta yer alan habere göre, Madrid ekibi transfer için 342 milyon Euro'luk dev bir bütçe belirledi. Real Madrid Başkanı Florentino Perez önceki dönemlerinde Cristiano Ronaldo, Kaka, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham ve Luis Figo gibi isimlere eflatun beyazlı formayı giydirmiş ve bu futbolcularla bir döneme damgasını vurmuştu. Geçmişte olduğu gibi yine çılgın bir transfer dönemine hazırlanan İspanyol temsilcisinin bankada hazır şekilde 265 milyon Euro parasının mevcut olduğu öne sürüldü.    

Ayrıca kulüp, Karim Benzema ve Eden Hazard'ın takımdan ayrılmasının ardından maaş bütçesinde 77 milyon Euro tasarruf sağlamış durumda.

Başkan Perez'in bu parayı dünyaca ünlü yıldız futbolcuları kadrosuna katmak için kullanacağı öne sürülürken, Manchester City'de oynayan Erling Haaland ismi ön plana çıkıyor. Haberde yer alan bir diğer detaya göre, Haaland'ın Manchester City'yle yaptığı anlaşmada, İngiltere dışındaki takımlar tarafından kullanılabilecek bir serbest kalma maddesinin olduğu söyleniyor.

Bu maddenin önümüzdeki yaz için 198 milyon Euro, 2025'te ise 172 milyon Euro değerinde olacağı aktarıldı.

Kış transfer dönemi yaklaşırken, Madrid ekibinin trasnfer listesinin de yakın zamanda netleştirmesi bekleniyor.

beinsports.com.tr / Dış Haberler