Oosterwolde: "Cezayı hak etmiyoruz..."

Oosterwolde: "Cezayı hak etmiyoruz..."
Trendyol Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadele, 3-2'lik Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlandı. Maç sonrasında gündeme oturan olaylar yaşanırken; Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde yaşadıklarını anlattı. 

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MÜCADELESİNİN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

AD Sportwereld'e konuşan Oosterwolde, "Hakem maçı bitirdiğinde galibiyeti kutlamaya başladık. İnsanlar sahaya, bize doğru koşarak geldiler. İlk gördüğüm elinde silah olan maskeli bir adamdı. Ne olduğunu anlamadan etrafımız Trabzonsporlu taraftarlar ve onları durdurmaya çalışan görevliler tarafından sarıldı. Tek düşünebildiğimiz şey birbirimizi mümkün oldukça çabuk bir yere götürmek ve soyunma odasını aramaktı." şeklinde konuştu. 

"Otomatik olarak kutlamak istersiniz"

Sahada büyük bir kalabalığın olduğunu belirten Oosterwolde, "Zor kazanılan bir maçı otomatik olarak birlikte kutlamak istersiniz. Kısa süre sonra içeriye girmek çok zor oldu çünkü sahada çok fazla insan vardı. Kavgaya karışmamak için içeriye kaçmamız gerektiğini gördük. Başımın arkasına birkaç darbe aldım ve son birkaç gündür aldığım darbelerin acısını çekiyorum. Soyunma odasına girdikten sonra ise polislerin eşliğinde stadyumu terk etmek için saatlerce bekledik. Gerçekten tuhaf bir durumdu ve umarım bir daha bunu yaşamak zorunda kalmam." dedi. 

"Kafasına tekme atmadım"

Oosterwolde, "Maskeli ve silahlı olan taraftarın kafasına tekme atmadım. Yere yatırıldığında ona tekme attım, bunu kabul ediyorum. Bunu yaptım çünkü tüm o kargaşada kendimizi büyük bir tehdit altında hissettik. Elinde bir silah vardı. Kendisi tehlikeliydi ve bir şey yapamayacağından emin olmak istedim. Sonrasında görüntüleri izledim. Yakından bakarsanız kafasına tekme atmadığımı görebilirsiniz." şeklinde konuştu. 

Herhangi bir cezayı hak etmediklerini söyleyen Oosterwolde, "Kulüp şu anda bu konuyla meşgul durumda... Bu konu futbolculara yönelik bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması gerektiği tartışılıyor. Ayrıca cezayı hak etmediğimizi düşünüyorum." dedi. 

"Ceza almamamız gerektiğini düşünüyorum"

Genç futbolcu, "90 dakika boyunca yabancı maddeler ile uğraştık, işimizi normal bir şekilde yapamadık. Taraftarların saldırısı sırasında yapabileceğimiz tek şey kendimizi savunmak ve güvenli bir yere gitmekti. Eğer federasyon bunu düzgün bir şekilde değerlendirirse, herhangi bir ceza almamamız gerektiğini düşünüyoruz." sözlerini kullandı. 

2022/23 sezonunun devre arası transfer döneminde Fenerbahçe'ye katılan Jayden Oosterwolde, sarı lacivertli forma ile çıktığı 44 maçta 2 gol kaydetti. 

beinsports.com.tr / Dış Haberler

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN