"İki takımın büyüklüğüne yakışmalı"

"İki takımın büyüklüğüne yakışmalı"
FIFA U20 Dünya Kupası E Grubu'nda Mısır ile karşılaşacak Irak U20 Milli Takımı'nın teknik direktörü Hakim Şakir, ''Mısır maçını kazananarak bir üst tura çıkmak için avantaj elde etmek istiyoruz'' dedi.

Şakir yaptığı açıklamada, Mısır maçının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

İngiltere maçında 2-0 geriye düşmelerine rağmen attıkları gollerle bir puan aldıklarını hatırlatan Şakir, oyuncularının gösterdikleri mücadeleyi, aynı ciddiyeti Mısır karşısında da sergileyeceğine inandığını ifade etti.

Şakir, ''Mısır ile oynayacağımız maç, bir Arap derbisi, dostluk maçı olacak. İslam'ın gerçek değerlerini taşıyacak bir maç olacağına inanıyorum. İki takımın Arap futbolunun gerçek yüzünü göstermesi gerekiyor'' diye konuştu.

Rakip takıma saygı duyduklarını ancak maçı kazanmak için ellerinden gelen mücadeleyi sahaya yansıtacaklarını kaydeden Şakir, ''Mısır Afrika'da, Irak da Asya'da tanınmış takımlar. İki takım Arap dünyasının kutupları kabul ediliyor. Maçta sergilenecek futbol, iki takımın büyüklüğüne ve iki teknik direktörün kariyerine yakışmalı. En büyük temennim, iki kardeş takımın el ele ikinci tura çıkmasıdır'' diye konuştu.

Şakir, şampiyonadaki tüm takımların kazanmak ve başarılı olmak için geldiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bunun için her maça çok iyi hazırlanmalı ve hiçbir takımı hafife almamalıyız. İngiltere maçının ilk yarısında oyuncularım korkarak oynadı fakat devre arasında verilen talimat ve yapılan değişikliklerle hata düzeltildi. Oyuncularım güven kazandı. Gerçek futbolumuzu oynamaya başladık. Mısır maçını kazanarak bir üst tura çıkmak için avantaj elde etmek istiyoruz."