"Türkiye'den mutlu ayrılıyoruz"

"Türkiye'den mutlu ayrılıyoruz"
FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası final maçında Uruguay'ı penaltı atışları sonucunda 4-1 yenerek şampiyon olan Fransa Milli Takımı'nın teknik direktörü Pierre Mankowski, çok mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Mankowski, önemli bir başarı elde ettiklerini vurgulayarak, "Bizim için gerçekten harika bir gece. Bu çocuklarla 3 yıldır beraberiz. 20 yaşında şampiyon olma şansını elde ettiler. Bu çok büyük bir onur, uzun yıllar hatırlayacaklarını düşünüyorum" dedi.

Başarılarılı olmalarındaki en önemli etkenin takım içindeki dayanışma olduğunu vurgulayan Mankowski, "Elbette yetenekli oyuncular var ama takımımız çok şey paylaştı. Oyuncularımız içlerinden gelerek oynadılar. Bu, başarının sırrıydı. Çocuklar şimdi çok mutlu. Bu, kariyerleri için de çok önemli bir süreç" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den güzel anılarla ayrılacağını anlatan Mankowski, şunları kaydetti:

"Ben Türkiye'den çok mutlu bir hatırayla ayrılacağım. Burada gittiğimiz her şehirde güzel sahalar ve çok iyi taraftarlar gördük. Türkiye bir futbol ülkesi, umarım başarılı olurlar. Türkiye, Fransa'nın şampiyon olduğu bir ülke olarak aklımızda kalacak."

Verzeri: "Çok iyi bir turnuva geçirdik"

Uruguay Milli Takımı Teknik Direktörü Juan Verzeri ise finalde kaybetmenin kötü olduğunu belirterek, "Ancak takımımdan, turnuvada aldığımız sonuçtan ve oynadığımız futboldan çok memnunum. Bugün de 90 dakika iyi oynadık. Uzatma dakikalarında da golü bulabilirdik ama olmadı. Fransa'yı, penaltılarla kazandığı için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Verzeri, turnuvanın kendileri açısından başarılı geçtiğini vurgulayarak, "Çok iyi bir turnuva geçirdik. Bugün de birçok Uruguaylı taraftar vardı. Buraya gelip bizi desteklemeleri çok anlamlıydı. Onlara kupayı vermek isterdik ancak olmadı. Turnuvadan genel olarak mutlu ayrılıyoruz" değerlendirmesinde bulund