Uruguay nefes aldı

Uruguay nefes aldı
İlk maçta Hırvatistan’a 1-0 mağlup olan Uruguay, Yeni Zelanda’yı 2-0’la geçerek şampiyonadaki ilk galibiyetini aldı.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın altıncı gününde F Grubu'nda Uruguay ve Yeni Zelanda, kozlarını Bursa Atatürk Stadı'nda paylaştı.

Mücadelenin 4. dakikasında Uruguay adına kullanılan frikik atışında meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan Giorgian De Arrascaeta, gol perdesini açtı. Karşılaşma'nın ilk yarısı Uruguay'ın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın 75. dakikasında ise Nicolaz Lopez, Uruguay adına farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Mücadelede başka gol olmayınca Uruguay, sahadan 3 puan ile ayrıldı. Yeni Zelanda ise gruptaki iki maçında da puan ile tanışamadı.

Öte yandan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası organizasyonu çerçevesinde Bursa'ya gelen FIFA 2. Başkanı Jim Boyce da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

Yeni Zelanda: 0 - Uruguay: 2

Stat: Atatürk

Hakemler: Alberto Undiano, Raul Cabanero Martinez, Eduardo Diaz (İspanya)

Yeni Zelanda: Basalaj, Roux, Arms, Adams, Howieson, Payne, Boyd, Fenton (Dk.77 Watson), Higgins, Gulley, Thomas (Dk. 81 Higham)

Uruguay: De Amores, Silva, Varela, Pais, Rolan (Dk. 46 Avenatti), De Arrascaeta (Dk. 65 Cristoforo), Lopez, Laxalt (Dk.82 Bueno), Acevedo, Rodriguez, Gimenez

Goller: Dk. 4 De Arrescaeta, Dk.75 Lopez (Uruguay)