UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor

Video yükleniyor...

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı kupası olan Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı bu akşam oynanacak maçlarla başlıyor. Türkiye saati ile 22:00'de başlayacak mücadelelerde, Manchester United ile Roma, Villarreal ile de Arsenal karşılaşacak. İki mücadele de beIN SPORTS ekranlarından naklen yayınlanacak.
 
Yarı finaldeki en zorlu eşleşme olarak Manchester United - Roma eşleşmesi dikkat çekiyor. Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nde başlayan ancak, Paris Saint Germain, Leipzig ve Başakşehir'in yer aldığı H grubunu 3.sırada bitirerek yoluna Avrupa Ligi'nden devam etmek durumunda kalan Manchester United, son 32 turundan başladığı yolculuğunda sırasıyla Real Socıedad, Milan ve Granada'yı saf dışı bırakarak, yarı finale ulaştı. 33 haftası geride kalan İngiltere Premier Ligi'nde 67 puanla ikinci sırada yer alan Kırmızı Şeytanlar, haftasonu Leeds Unıted ile golsüz berabere kaldı. Ole Gunnar Solskjaer'in takımında; Phıl Jones ve Anthony Martıal sakatlıkları nedeniyle zorlu maçta forma giyemeyecek. 
 
Serie A'da sıkıntılı günler geçiren ve son olarak geçtiğimiz haftasonu Cagliari'ye 3-2 kaybederek ligde Avrupa kupaları potasının 6 puan gerisinde kalan Roma'da ise savunmadan Gianluca Mancini sarı kart cezası, Nıcolo Zanıolo, Rıccardo Calafıori ve Pedro ise sakatlıkları nedeniyle zorlu 90 dakikada takımını yalnız bırakacak isimler... Young Boys, Cluj ve CSKA Sofya'nın önde Avrupa Ligi A grubunu lider tamamlayan Paulo Fonseca'nın ekibi, devamında Braga, Shakhtar ve Ajax'ı geçerek yarı final biletini aldı. Oynadığı son 5 maçta da rakibini mağlup edemeyen İtalyan ekibi, 6 Mayıs'taki rövanş öncesi Old Trafford'da avantajlı bir skor arayacak.
 
Diğer yarı final eşleşmesinde ise, Villarreal, bir diğer İngiliz ekibi Arsenal'i ağırlayacak. Premier Lig'de çok kötü bir sezon geçiren ve 10. basamakta yer alan Mikel Arteta'nın ekibi, son olarak evinde Everton'a tek golle boyun eğdi.  B Grubu'nda Rapıd Wıen, Molde ve Dundalk'ın önünde grubunu lider bitiren Topçular; Benfıca, Olımpıakos ve Slavıa Prag'ı geçerek yarı finale geldi. Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabilmesi için Avrupa Ligi'nde kupayı kaldırmaktan başka seçeneği olmayan Londra ekibinde teknik direktör Arteta; Pierre Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette ve Kıeran Tıerney'in mücadelede forma giymeye hazır olduklarını açıkladı.
 
El madrigal'de Arsenal'i ağırlayacak olan Villarreal'de ise mücadele teknik direktör Unaı Emery için farklı bir anlam taşıyor. Daha önce Sevilla ile 3 kez bu kupayı kazanma başarısı gösteren 49 yaşındaki teknik adam, 2018-2019 sezonunda başında yer aldığı ve Avrupa Ligi finalinde Chelsea'ye kaybettiği Arsenal'e bu kez rakip olarak sahaya çıkacak. La Liga'da 49 puanla 7. sırada yer alan Sarı Denizaltılar, Maccabi Tel Aviv, Karabağ ve Sivasspor'un yer aldığı I grubu maçları da dahil olmak üzere 12 Avrupa Ligi maçında 11 galibiyet ve 1 beraberlik alarak dikkat çekici bir grafik çizdi.