Tuğberk Tanrıvermiş'in yeni adresi belli oldu

Video yükleniyor...

Geçtiğimiz sezon Serie A ekibi Roma'nın 16 yaş altı takımını çalıştıran Türk antrenör Tuğberk Tanrıvermiş'in yeni adresi belli oldu.

Genç hoca, Spezia ile 19 yaş altı takımını çalıştırmak için anlaşma sağladı.

Haziran 2023'e kadar geçerli olacak sözleşmeye imza atan Tanrıvermiş, 2018'den bu yana sürdürdüğü İtalya kariyerinde yeni bir dönem yaşayacak.

31 yaşındaki Tanrıvermiş, Roma'daki yapıdan farklı olarak bundan böyle Spezia'nın A Takım Futbol Direktörlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini yürütecek.

Tuğberk Tanrıvermiş daha önce Roma 15 yaş altı takımı ile şampiyonluk yaşamıştı.

Tuğberk Tanrıvermiş kimdir?

Küçük yaştan itibaren futbola merakı olan Tanrıvermiş, Galatasaray Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü dönemde İngiltere'de antrenörlük kurslarına gitti ve semt takımlarında antrenörlük yaptı. Galatasaray Üniversitesi'nde okumasından dolayı sarı-kırmızılı kulüpte bağlantılar kuran Tanrıvermiş, 2011'de Galatasaray'ın oyuncu izleme departmanında stajyer olarak görev almaya başladı. Altyapıda bir dönem çalışan genç teknik adam, daha sonra Denizlispor ve Kayseri Erciyesspor'un teknik ekiplerinde çalıştı.

2014'te rakip analizcisi olarak Galatasaray'a dönen Tanrıvermiş, 2018'e kadar geçen süreçte A takımda yardımcı antrenörlük yaptı. Aynı zamanda altyapı takımlarında teknik direktörlük yapan Tuğberk Tanrıvermiş, başarılı sezonlar geçirdi. Teknik adamlık kurslarını İngiltere'de tamamlayan genç çalıştırıcı, Thierry Henry, Mikel Arteta ve Liverpool'da Jürgen Klopp'un yardımcısı Pepijn Lijnders gibi isimlerle katıldığı programda UEFA Pro Lisans'ı aldı.

Galatasaray'da çalıştığı dönemde yurt dışındaki bir seminerde tanıştığı Roma Kulübü yetkililerinden teklif alan Tuğberk Tanrıvermiş, İtalyan temsilcisinin 15 yaş altı takımını çalıştırmaya başladı. Bu yaş kategorisinde şampiyonluk yaşayan genç çalıştırıcı, geçen sezon da 16 yaş takımının başında yer aldı.

Tanrıvermiş, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda hayalinin Galatasaray'ı çalıştırmak olduğunu şu sözlerle açıklamıştı:

"Galatasaray benim evim ve ailem. Galatasaray'ın farklı kategorilerinde çalıştım, Galatasaray Üniversitesi'nde okudum ve kulübün üyesiyim. Her an burada takip ediyorum. Türkiye ile ilgili takip ettiğim iki şey var, biri ailem diğeri de Galatasaray. Bütün maçlarını izliyorum. Galatasaray'a derin bir sevgim ve bağlılığım var. Ancak futbol anlamında kendimi daha fazla Avrupa'da kanıtlamak istiyorum. Çünkü burada ülkemize göre organizasyon daha önde. Galatasaray'ı bu kadar çok seven bir taraftarın bir gün Galatasaray'ı çalıştırma hayalinin olmadığını söylemek saçmalık olur.