Trendyol Süper Lig'de 3.'lük için kıyasıya bir çekişme yaşanıyor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi kıyasıya sürerken, Trabzonspor ile Beşiktaş arasında da bir o kadar çekişmeli bir 3. lük mücadelesi yaşanıyor.

30 haftalık bölümü tamamlanan Trendyol Süper Lig'de milli araya 3. basamakta giren ekip ise Abdullah Avcı'nın ekibi Trabzonspor oldu. Beşiktaş'ın 3 puan önünde 49 puanda üçüncü sırada yer alan bordo-mavililer, çıktığı maçlarda 15 galibiyet - 4 beraberlik 11 yenilgi yaşadı. Ligin son haftasında sahasında Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olan Trabzonspor, Beşiktaş'ın da puan kaybetmesiyle sıralamadaki yerini kaybetmedi.

Böylelikle teknik direktör Abdullah Avcı, ligin 8. haftasında yedinci sırada devraldığı bordo-mavili takımda görev yaptığı 22 maçlık dönemde puan sıralamasında 15 haftayı üçüncü sırada tamamladı.

Karadeniz ekibinde bu sezon performanslarıyla öne çıkan iki isim Paul Onuachu ve Trezeguet oldu. Afrika Uluslar Kupası'na gittiği için takımda yer alamayan ve sonrasında yaşadığı sakatıklarla da sezon başındaki etkinliğinden uzak olan Paul Onuachu, attığı 9 gol ve yaptığı 3 asistle takımında gole en çok katkı veren isimlerden birisi konumunda bulunuyor.

Yine Afrika Uluslar Kupası'nda ülkesinin milli takımında yer aldığı için formasından uzak kalan Trezeguet de, özellikle son haftalardaki yükselen formuyla dikkat çekiyor. Fenerbahçe maçında takımına 2-2'lik eşitliği getiren penaltı golünü de kaydeden Mısırlı oyuncunun toplamda 9 golü ve 4 asisti bulunuyor.

Mili aradan Tümosan Konyaspor deplasmanıyla dönecek olan Trabzonspor'un, Ziraat Türkiye Kupası'nda VavaCars Fatih Karagümrük ile oynayacağı yarı final müsanakası da bulunuyor.