Şenol Güneş'ten istifa açıklaması

Video yükleniyor...

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020'den elendikleri için üzgün olduklarını belirtirken, oyuncu grubunun geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi. Güneş, istifa etmeyi düşünmediğini de sözlerine ekledi.

"SORUMLUSU BENİM" 
İsviçre maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, İtalya maçının takımı çok etkilediğini söylerken "Galler ve İsviçre'yi yenebileceğimizi düşünüyorduk. Bu konudaki eleştirilere katılıyorum. Takımı yöneten benim, sorumlusu da benim. Hem takımı kendi başarıya götüremedik, Türk milletinin beklentisini yerine getiremedik. dedi.

Milli Takım'daki oyunculara güvendiğini dile getiren Güneş "Bazen başarısızlık daha büyük tecrübe katabilir. Bu grup önümüzdeki 10 yıla damga vuracak, buna inanıyorum. Ama turnuvaya bu şekilde veda etmek kabul edilebilir değil." diye konuştu.

İSTİFA SORUSUNA CEVAP
Güneş, "İstifa edecek misiniz?" sorusuna ise, "Şu anda düşüncem istifa edip etmemek değil. İşimizi yaptık, buradan çıkmak düşüncem. Maçtan önce gelirken bizi dünya kupası finaline götürüyordunuz, şimdi nasıl gidersiniz diye düşünüyorsunuz. Zaten böyle yapıldığı için Türkiye’de sıkıntı var. Bunun hesabı yapılır, bu hesap size değil, yönetime verilir. Taraftar içinde bunu kullanarak, sizin bir planlama yapmanızı doğru bulmam. Fikir olarak sorulur, yetkili olduğum için sorumlu olduğumu söylüyorum. Herkes sorumlu, medya da sorumlu, yönetim de oyuncu da sorumlu. Takımın başarı başarısızlığında sorumluluğu üstüme almam gerekir. Bunun karşılığı istifa mıdır? İş yapmak mıdır? İşi bırakıp kaçmak mıdır? Yoksa çalışmak mıdır? Onu siz daha iyi takdir edersiniz." yorumunu yaptı.