PSG arayı açıyor

PSG arayı açıyor
Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) 23. hafta maçları tamamlandı.

Paris Saint-Germain, takipçisi Monaco'nun puan kaybettiği haftada, Bordeaux'yu 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Başkent ekibinin golleri Zlatan İbrahimovic ve Alex'ten geldi. Paris Saint-Germain bu galibiyetle puanını 54'e çıkararak zirvedeki yerini korudu. Bordeaux ise 24 puanda kaldı.

Golcü futbolcusu Falcao'nun sakatlanmasının ardından zirveye tutunup tutunamayacağı merak konusu olan Monaco, ilk kaybını Lorient deplasmanında yaşadı. 2-2'lik beraberlikle biten karşılaşmada Monaco'nun golleri Valere Germain ve Laywin Kurzawa'dan gelirken, Lorient'ın gollerini Vincent Aboubakar ve Jeremie Aliadiere kaydetti. Monaco, Lorient deplasmanında kaybettiği 2 puanla, Paris Saint-Germian'in 5 puan gerisine düştü.

Zirve takipçilerinden Lille, Nice deplasmanında 1-0 mağlup oldu. Nice'e galibiyeti getiren gol, eski bir Lille oyuncusu Mathieu Bodmer'den geldi. Lille bu mağlubiyetle 41 puanda kalırken, liderle arasındaki puan farkı 13'e kadar çıktı. Nice ise 30 puanla 12. sıraya yükseldi. Bordeaux deplasmanında 1-0 yenildikleri 16. hafta maçına kadar şampiyonluk adaylarından biri olan Lille, bu karşılaşmanın ardından yalnızca bir kez galip gelebildi.

Son haftalarda yükselişe geçen ve üst sıralara tırmanan Olympique Lyon, Rennes deplasmanında 2-0'lık skorla kaybetti. Ligde 7 maç aradan sonra sahadan yenilgiyle ayrılan Olympique Lyon 34 puanda kalırken, düşme hattına yakın olan Rennes, 27 puana çıkarak rahat bir nefes aldı.

Milli futbolcu Mevlüt Erdinç'in 77. dakikada dahil olduğu karşılaşmada, Saint-Etienne sahasında Valenciennes'i 3-0 ile geçti. Fransa doğumlu Türk futbolculardan Atila Turan'ın 90 dakika formasını giydiği Reims, sahasında Montpellier'ye 4-2 mağlup olurken, Fatih Atik'in 86 dakika sahada kaldığı karşılaşmada Guingamp, Bastia deplasmanından 3-2 yenik ayrıldı.

 - Gol krallığı

Fransa Ligi gol krallığı yarışında 18 golle Zlatan İbrahimovic ilk sırada yer alıyor.

İsveçli futbolcuyu 13 golle takım arkadaşı Edinson Cavani takip ederken, bu ikiliyi Olympique Lyon'dan 12 gole sahip Alexandre Lacazette ve Lorient'dan Vincent Aboubakar izliyor. Mevlüt Erdinç'in ise bu sezon oynadığı 18 maçta 5 golü bulunuyor.

- Sonuçlar

Paris Saint-Germain - Bordeaux: 2-0
Lorient - Monaco: 2-2
Evian - Ajaccio: 1-1
Bastia - Guingamp: 3-2
Reims - Montpellier: 2-4
Sochaux - Nantes: 1-0
Saint-Etienne - Valenciennes: 3-0
Nice - Lille: 1-0
Rennes - Olympique Lyon: 2-0
Olympique Marsilya - Toulouse: 2-2