Penbe'nin zorlu sınavı

Penbe'nin zorlu sınavı
Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Ergün Penbe, teknik adam olarak kariyerine başladığı Hacettepe'ye karşı Pazar günü zorlu bir sınav verecek.

 
Teknik direktör Erdoğan Arıca'nın yardımcısı olarak geçen sezon Hacettepe'de göreve başlayan Penbe, Arıca'nın görevden ayrılmasıyla teknik sorumluluğa getirildi. Turkcell Süper Lig'den Bank Asya 1. Lig'e düşen mor-beyazlı takımda, ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Penbe, şu an 40 puanla Bank Asya 1. Lig'de 14. sırada yer alan ve yine lige tutunma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu'nu çalıştırıyor.
 
Hacettepe ve Mersin İdmanyurdu arasında yarın Ankara'daki Cebeci İnönü Stadı'nda saat 15.00'te yapılacak maç, iki takım için de ''hayati'' önem taşıyor.
 
Kocaelispor ve Dardanelspor'un ardından lige veda edecek 3. takım, son hafta maçları sonucunda belirlenecek. Puan tablosunda Penbe yönetimindeki Mersin İdmanyurdu 40 puanla 14. sırada yer alırken, 37 puana sahip takımlardan Hacettepe averajla 15., Çaykur Rizespor ise 16. sırada bulunuyor. Yarın yapılacak Hacettepe-Mersin İdmanyurdu ve Kocaelispor-Çaykur Rizespor maçlarının ardından TFF 2. Lig'e düşen 3. takım da belirlenmiş olacak.
 
Geçen yıl Hacettepe ile bir alt lige düşmenin üzüntüsünü yaşayan Ergün Penbe, yeni takımının başında da aynı talihsizliği yaşama riski olan bir maça çıkıyor. Penbe ve öğrencileri, yarın yapılacak maçta ligde kalabilmeleri için kendilerine yetecek skoru almaya çalışacak.
 
TECRÜBELİ TEKNİK ADAM GENÇLERİNE GÜVENİYOR
Hacettepe Teknik Direktörü Erol Tok, yarın yapılacak maçla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, genç bir ekip olduklarını belirterek, futbolcularının son haftaya kadar ortaya koydukları mücadeleyle ligde kalmayı hak ettiklerini söyledi.
 
Futbolcularının çok emek verdiğini ifade eden Erol Tok, ''Herkesin düştü gözüyle baktığı bir takımı içerde dışarda kazanılan zor maçlarla, son karşılaşmada da kazandığı taktirde Hacettepe'yi ligde kalacak duruma getirdiler'' dedi.
 
Futbolcularının verdikleri emeklerinin karşılığı olarak ligde kalmayı hak ettiklerini vurgulayan Tok, ''Genç olmalarına rağmen çok önemli karşılaşmalara çıktılar ve yüreklerini ortaya koydular. Genç olmalarına karşın o karşılaşmalarda yürekleri çok büyüktü. Bu final maçında da aynı cesaret ve özveriyi göstererek kazanacaklarına inancım sonsuz'' diye konuştu.