Paris Saint Germain değerini ikiye katladı

Video yükleniyor...

Paris Saint Germain, Forbes dergisinin yayımladığı dünyanın en değerli futbol kulüpleri listesinde iki sıra yükselerek 9. sıranın sahibi oldu ve ilk 10'a girme başarısı gösterdi. 

2018 yılında yine Forbes'un hazırladığı listede 1.4 milyar dolarlık toplam değeri ile 11. sırada yer alan Paris ekibi, toplam değerini bu süre zarfında ikiye katlayarak 2.5 milyar dolara çıkarttı.
 
Özellikle son 5 sene içerisindeki atılımları ile dünyanın önde gelen takımlarından biri haline gelen Paris Saint Germain'in başkanı Nasser Al Khelaıfı konu hakkında "Bu sıralama, gelişimimizin ve çeşitlendirme stratejimizin doğrulamasıdır. Paris Saint Germain 10 yıldan az bir zamanda spor dünyası için küresel çapta bir referans noktasına dönüştü. Bugüne kadar gösterdiğimiz kapsamlı çabamız sayesinde, saha içinde ve dışında elde edeceğimiz başarılarımız için sağlam bir temel inşa ettik." ifadelerini kullandı.

Listede İspanya'nın Barcelona kulübü 4.76 milyar dolarla ilk sırayı alırken, Real Madrid 4.75 milyar dolarlık değeri ile ikici sıranın sahibi oldu.