ÖZET | Avrupa'nın en büyüğü Chelsea!

Video yükleniyor...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2020-2021 sezonunun şampiyonu belli oldu! Dragao'da Manchester City'i Kai Havertz'in golüyle mağlup eden Chelsea, Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Chelsea, tarihinde ikinci kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Tuchel'le gelen mucize!

Frank Lampard'ın yerine Ocak ayında takımın başına geçen Thomas Tuchel, oynattığı futbolla Premier Lig'de iz bıraktı ama UEFA Şampiyonlar Ligi'ne adeta damga vurdu. 

Alman teknik adam, 2019-2020 sezonunda PSG ile finale yükselmiş ancak Bayern Münih'e karşı başarısız olmuştu.

Guardiola'nın hasreti 10 yıla çıktı

Manchester City'nin başında 5 sezonda 3 Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Pep Guardiola'nın hasreti sürüyor.

2009 ve 2011'de Barcelona ile kupaya ulaşan Guardiola, Manchester City ile bu başarıya hiç ulaşamadı.

Dev maçtan dakikalar

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola; Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Zinchenko, De Bruyne, İlkay Gündoğan, Bernardo Silva, Mahrez, Foden, Sterling ilk 11'ini sahaya sürdü.

Chelsea Teknik Direktörü Thomas Tuchel ise Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, James, Jorginho, Kante, Chilwell, Havertz, Werner, Mount 11'ine şans verdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Manchester City oldu. Sterling'in dar açıdan yaptığı vuruşta Mendy gole izin vermedi.

10. dakikada Chelsea gole çok yaklaştı. Havertz'in ön direğe kestiği topta Werner topu ıskaladı ve büyük bir fırsattan yararlanamadı.

Timo Werner, 14. dakikada Mount'un pasında gol şansı yakaladı ancak istediği gibi vuramadı.

Chelsea'yi öne geçiren gol 42. dakikada geldi. Mount'un ara pasında savunmanın arkasına sarkan Havertz, kaleci Ederson'dan sıyrıldı ve topu boş ağlara gönderdi. Bu gol, Havertz'in Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golü oldu.


İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

68. dakikada tecrübeli savunmacı Azpilicueta'dan çok kritik bir hamle geldi. Mahrez'in kale sahasına çevirdiği topu arka direkte Cityli oyuncular vurmak üzereyken araya son anda Azpilicueta girdi.

Chelsea, 73. dakikada farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı. Havertz'in pasında ceza sahasında topla buluşan Pulusic, karşı karşıya pozisyonda çerçeveyi bulamadı.