ÖZET | Borussia Dortmund 2-2 Sevilla

Video yükleniyor...

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Borussia Dortmund, sahasında Sevilla ile 2-2 berabere kaldı. İlk maçı 3-2 kazanan Dortmund ekibi, bu sonuçla adını çeyrek finale yazdırdı.

Cüney Çakır'ın yönettiği mücadelede Dortmund'a turu getiren goller Norveçli yıldızı Erling Haaland'dan geldi. Sevilla'nın gollerini ise 68 ve 90+6. dakikalarda Youssef En Nesyri kaydetti.
 
Erling Haaland tarihe geçti
Maçın 48. dakikasında oldukça ilginç bir an yaşandı. Kendisi ve takımının 2. golünü atan Erling Haaland'ın attığı gol, Cüneyt Çakır'ın VAR incelemesi sonrası iptal edildi ve Borussia Dortmund'a penaltı verildi. Topun başına geçen Haaland'ın vuruşunu kaleci çıkarsa da Cüneyt Çakır, kalecinin kale çizgisini terk etmesi nedeniyle penaltıyı tekrarlattı. Haaland penaltıyı gole bu kez çevirdi Dormtund'u 2-1 öne geçirdi. 

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta attığı 10 golle krallık yarışında açık ara zirvede yer alan Haaland, turnuvada 4 maç üst üste en az 2 gol atan ilk oyuncu oldu.

Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 14. maçında 20. golüne ulaşan 20 yaşındaki oyuncu, turnuva tarihinde 20 gol barajına en az maçta ve en genç yaşta ulaşan oyuncu rekorlarının da yeni sahibi oldu.