"Ödül töreninde ağlayabilirdim"

"Ödül töreninde ağlayabilirdim"
Kariyerinin ilk grand slam finalinde Novak Djokovic'e yenilen Stefanos Tsitsipas, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında duygusaldı. Ödül töreni sırasında gözyaşlarına güçlükle hakim olduğunu söyleyen Tsitsipas, artık tüm dikkatini çim kort sezonuna çevirdiğini ifade etti.

Fransa Açık'ta, kariyerinin ilk grand slam finaline çıkan stefanos Tsitsipas, 2-0 öne geçmesine karşın, Novak Djokovic'e 3-2 yenilmekten kurtulamadı. Ödül töreni sırasında çok üzgün görünen Tsitsipas, basın toplantısında da benzer duygular içindeydi. 

Ödül töreninde gözyaşlarına güçlükle hakim olduğunu dile getiren Tsitsipas; "Hiçbir pişmanlığım yok ama ödül töreni sırasında ağlayabilirdim. Aslında ağlamam için hiçbir sebep yoktu. Çünkü elimden gelenin en iyisini yaptım. Bundan daha iyi bir performans sergileyemezdim. Buradan çıkardığım en büyük ders, şampiyon olmak için 2 değil; 3 set kazanmanız gerektiği. 2-0 öne geçtikten sonra da aynı oyunu sergilemeye devam ettim. Neler olduğunu bilmiyorum. Çünkü Novak aniden başka bir oyuncuya dönüştü ve bana şans tanımadı" dedi. 

Fransa Açık sonrası dünya sıralamasında 4. basamağa yükselen Tsitsipas, artık tüm dikkatini çim kort sezonuna çevirdiğini ve Wimbledon'da başarılı olmak için elinden gelenin en iyisini yapacağını vurguladı.