O tam bir futbol gezgini!

Video yükleniyor...

Geçmiş dönemlerde yolu ülkemizden geçen ve Türk futbolseverlerin hafızalarında iz bırakan unutulmaz futbolcuları mercek altına aldığımız "Şimdi nerede" bölümümüzün bugünkü konuğu, pek çok Anadolu kulübünün formasını giyen Lomana LuaLua.

28 Aralık 1980'de döneminin Zaire'si, günümüzün Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Kinşasa kentinde dünyaya gelen LuaLua, ailesiyle birlikte taşındığı Londra'nın Forest Gate Devlet Okulu'nda futbol topuyla ilk kez 16 yaşında tanıştı. Profesyonel futbol kariyerine Colchester United kulübünde adım atan Demokratik Kongolu yıldız, sırasıyla Newcastle United, Portsmouth, Olympiakos, Omonia Nicosia ve Blackpool gibi pek çok takımda boy gösteren LuaLua'nın ülkemize gelişi ise Karabükspor forması altında oldu.

23 Mayıs 2012 tarihinde, bir önceki sezon ortaya koyduğu başarılı performansla yıldızını parlatan Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike'yi satan Karabükspor'a transfer olan LuaLua, 1,5 sezonda şans bulduğu toplam 46 maçta 14 kez rakip fileleri havalandırarak 15 Ocak 2014'ta bir diğer Karadeniz ekibi olan Çaykur Rizespor'un yolunu tuttu. Mavi-yeşilli formayı tüm kulvarlarda 22 kez üzerine geçiren Demokratik Kongolu, kaydettiği 5 golle takımına skor katkısı anlamında bekleneni veremedi ve tarihler 2 Şubat 2015'i gösterirken yine bir ara transfer döneminde Akhisarspor'la sözleşme imzaladı. Ege temsilcisiyle toplamda 28 maça çıkan LuaLua, 3 kez gol sevinci yaşayarak devre arasında takım değiştirme alışkanlığını devam ettirdi ve 2016'nın Ocak ayında Şanlıurfaspor kadrosuna dahil oldu.

Buradaki yarım sezonluk macerasını da 17 maça 2 gol sığdırarak tamamlayan tecrübeli yıldız, Kuzey Kıbrıs'ta devam ettirdiği futbol yolculuğunda portfolyosuna Merit Alsancak Yeşilova, Doğan Türk Birliği ve Girne Halk Evi'ni de ekledi. Son olarak 13 Kasım 2019'da transfer olduğu Peterborough Sports'un formasını giyen LuaLua, 22 Ocak 2020'de aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Uzun futbol serüveninde oynadığı her kulübe hareketlilik katan LuaLua, günümüzde Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı'nın hücum antrenörlerinden biri olarak görev yapıyor.