"O inanç, yürek, kapasite Türk kadınında her zaman vardır"

"O inanç, yürek, kapasite Türk kadınında her zaman vardır"
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale yükselen Busenaz Sürmeneli, madalyayı garantileyerek tarihe geçtiği için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Kokugikan Arena'da kadınlar 69 kilo çeyrek final müsabakasında Ukraynalı rakibi Anna Lysenko'yu yenen Busenaz, karşılaşmadan sonra heyecanını ve mutluluğunu Anadolu Ajansı'yla paylaştı.

Busenaz Sürmeneli, çok mutlu olduğunu belirterek, "Tarihe geçtik. İnşallah bizim gibi nice kardeşlerimiz de olimpiyat madalyaları kazanır. Türkiye'me, kulübüm Trabzonspor'uma selam olsun. Trabzonspor'a ilk olimpiyat madalyası gidiyor. Bunun da ayrı bir gururu var." dedi.

Tam performansını henüz ringe yansıtmadığını anlatan 23 yaşındaki sporcu, "İlerleyen maçlar daha zor olacak. Açıkçası kendimi o maçlara sakladım. İnşallah daha güzel olacak. Türk halkına çok selam söylüyorum, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Bana dua etmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Karılaşmasının TSİ 06.00'da oynandığını hatırlatan Busenaz, "Milyonlarca kişi sizin için alarm kuruyor ve maçınızı izliyor. Gerçekten çok gurur verici bir şey. Annemler, babamlar efsane boksörlerin maçlarını izlemek için sabah saatlerine alarm kurarmış. Düşünsenize şimdi aynısı benim başıma geliyor. Çok mutlu ve gururluyum. 13 senedir gecemi gündüzüme katarak ben bu madalya için hazırlanıyorum. O inanç, yürek, kapasite Türk kadınında her zaman vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Ringe çıktığı zaman yaptığı dansın hikayesini de anlatan Busenaz Sürmeneli, "Aslında ben bu dansı ringde rakibim karşısında yapmak istiyordum. Ancak hocam 'sakın bunu maçta yapma, rakibine yakalanır düşersin' dedi. Rakibe hiç yanaşmadan yapıyorum bu dansı. Bana özel bir sevinç ve hareket olsun istiyorum. Böyle imza bir hareket yapıyorum." diye konuştu.

Boks Milli Takım Teknik Direktörü Cahit Süme ise yaptığı açıklamada, "Biz bir tarih yazdık. Bronz madalyayı garantiledik ama altın madalyayla noktayı koymak istiyoruz. Busenaz bir model oldu. İnşallah alttan daha da nice sporcular gelir ve bu bir başlangıç olur." yorumunda bulundu.

"Arkamda milyonların olduğunu biliyorum"
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 69 kiloda Ukraynalı rakibi Anna Lysenko'yu mağlup ederek yarı finale yükselen milli boksör Busenaz Sürmeneli, arkasında milyonların olduğunu bildiğini belirtti.

Sürmeneli'nin sporcusu olduğu Trabzonspor Kulübünün internet sitesinde yer alan açıklamada, seri başı olarak katıldığı organizasyonda ilk turu bay geçen sporcunun, son 16 turunda ise Polonyalı rakibi Karolina Koszewska'yı net bir skorla yendiği anımsatıldı.

Başarılı boksörün çeyrek final müsabakasında rakibi Anna Lysenko'yu da mağlup ettiği vurgulanarak, "Seninle gurur duyuyoruz Busenaz. Sporcumuzu tebrik ediyor, yarı finalde başarılar diliyoruz." denildi.

Açıklamada, 23 yaşındaki Busenaz Sürmeneli'nin ifadelerine de yer verildi.

Arkasında milyonların olduğunu bildiğini vurgulayan Busenaz Sürmeneli, şunları kaydetti:

"Madalya maçları zordur. Ben de bu nedenle maça temkinli başladım. Sonunda kazandım ve kadınlar boks branşında madalya kazanan ilk sporcu oldum. Kulübüm Trabzonspor'a ve Trabzon'a tarihte ilk kez olimpiyat madalyası getireceğim için çok mutluyum. Ancak yolum devam ediyor. Bundan sonraki maçlarım daha zor olacak ama ben her şeyin daha da güzel hale geleceğini düşünüyorum. Arkamda milyonların olduğunu biliyorum. Kulübüme, teknik ekibime, bu saatte kalkıp benim için dua edenlere, maçımı izlerken destek veren herkese teşekkür ediyorum."