O artık "Ziraat Türkiye Kupası"

O artık "Ziraat Türkiye Kupası"

Türkiye Kupası'nın isim sponsorluk anlaşma töreni İstanbul'da yapıldı. Swissotel'de gerçekleştirilen törene TFF Başkanı Mahmut Özgener, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar katıldı.

Yapılan anlaşma gereği bu sezon Türkiye Kupası'nın ''Ziraat Türkiye Kupası'' adı altında oynanacağı bildirildi. TFF Başkanı Mahmut Özgener, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Kupası'nda ve Türk futbolunda yeni bir dönem başladığını belirterek, ''Yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirdiğimiz ihale sonucunda TRT, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonları Türkiye Kupası'nın yayın ve isim haklarını aldı. Ülkemizin ilk televizyonu olan TRT'nin uzun bir aradan sonra tekrar kupa maçlarını yayınlayacak olması ile birlikte, TRT'nin ödeyeceği miktar ile 2 sezon için kulüplerimize ödenecek toplam miktarın yüzde 30'luk artışla 34 milyon 200 bin dolara çıkması Türk futbolu açısından da gurur verici'' dedi.
 
Bugünkü isim sponsorluk anlaşma töreninde önünde Türkiye adı bulunan 3 kurumun yer almasının tarihi bir anlam taşıdığını belirten Özgener, şu ifadeleri kullandı: ''Toplam geçmişleri 273 yıla dayanan üç kurum, Türk futbolu için işbirliği içinde olacaktır. Türk futbolunun en önemli değerlerinden biri olan Türkiye Kupası için oluşturulan bu güç birliğinin yaratılmasında, futbolumuzda sağlanan güven ortamının, futbola aktarılan kaynak artışının payı büyük. Temiz ve rekabetçi futbolda yer almak isteyen büyük ve köklü markalar birer birer, futbolun parçası olmaya başladılar. Açıkçası, bu gelişmeler bizleri umutlandırıyor ve kalıcı bir şeyler yapmaya gayret etme heyecanımızı devam ettiriyor.''
 
Özgener, Türkiye Kupası heyecanı yaşayacak takım sayısını 54'den 71'e çıkardıklarını, maddi artışlarla bu sezon alt liglerden 3 tur geçerek gruplara kalacak takımların 165 bin dolar performans primine sahip olacağını söyledi.
 
Türkiye Kupası'nın Ziraat Türkiye Kupası adı altında oynanacağını anlatan Özgener, ''Türk futbolu, sponsorlar ve onların yarattığı kaynaklarla ileriye gidecektir'' dedi.