ÖZET | Beşiktaş 2-2 MKE Ankaragücü

Video yükleniyor...

Lider Beşiktaş, Süper Lig'in 35. haftasında MKE Ankaragücü'nü ağırladı. Birçok ilginç ana sahne olan karşılaşma, 2-2'lik eşitlikle sona erdi. MKE Ankaragücü'nün tecrübeli oyuncusu Kulusic, kendi kalesine 2 gol gönderirken, Paintsil de attığı 2 penaltı golüyle takımına beraberliği getirdi.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın; Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Atiba, Josef, Ghezzal, Oğuzhan Özyakup, N'Koudou, Larin ilk 11'ini sahaya sürdü.

Başkent ekibinin teknik direktörü Hikmet Karaman ise Korcan Çelikay, Kitsiou, Kulusic, Sarlija, Pinto, Geraldo, İbrahim Akdağ, Alper Potuk, Paintsil, Badji, Emre Güral 11'ine şans verdi.

Beşiktaş karşılaşmanın hemen başında öne geçme şansı yakaladı. Rosier'in pasında ceza sahasında topla buluşan Oğuzhan, Badji'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen N'Koudou vuruşunda Korcan Çelikay!a takıldı.


Karşılaşmanın 15. dakikasında topsuz alanda kendini yere bırakan Oğuzhan Özyakup oyuna devam edemedi ve yerini Mensah'a bıraktı.

45+4. dakikada Beşiktaş rakibi karşısında 1-0 öne geçti. MKE Ankaragücü forması giyen Kulusic, Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta ters bir dokunuşla topu kendi ağlarına gönderdi.


İlk yarı, Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın 52. dakikasında Kulusic için bir şanssız an daha yaşandı. Rosier'in sağ kanattan yaptığı ortaya ters bir vuruş yapan Kulusic, topu ikinci kez kendi ağlarına gönderdi ve siyah-beyazlılar skoru 2-0'a getirdi.

Ghezzal'ın pasıyla ceza sahasına giren Rosier, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Rosier'in rakibi Paintsil'e faul yaptığı gerekçesiyle bu pozisyon gol değeri kazanmadı.

MKE Ankaragücü, 65. dakikada farkı bire indirdi. Sol kanattan ceza sahasına giren Paintsil, Welinton'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Paintsil, skoru 2-1'e getiren golü kaydetti.


Başkent ekibi, uzatma dakikalarında beraberliği yakaladı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulmak isteyen Paintsil, Gökhan Töre'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Günün etkili ismi Paintsil, penaltıda hata yapmadı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Maçta başka gol sesi çıkmadı. Beşiktaş haftayı 71 puanla kapatırken, MKE Ankaragücü puanını 37'ye çıkardı.