Moskova derbisi Lokomotiv'in!

Moskova derbisi Lokomotiv'in!
Rusya Premier Ligi 9.hafta açılış karşılaşmasında Lokomotiv Moskova, Dinamo Moskova'yı 3-1 mağlup ederek zirve takibine devam etti.

Yağmur ve zeminin başrol oynadığı Khimki Arena'da karşı karşıya gelen iki Moskova ekibi, ilk yarıda gol bulamayınca soyunma odasına başladıkları gibi gittiler.

Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında bu eşitliği Dame N´Doye 51'de ceza sahasının dışından attığı golle bozdu ve Lokomotiv'i 0-1 öne geçirdi. Dinamo Moskova'nın bu gole cevap vermesi gecikmedi ve 58'de Rubin Kazan'dan aldığı Christian Noboa ile skora yeniden denge sağladı. Bu dakikadan sonra Lokomotiv kalesinde üst üste ataklar bulan Dinamo Moskova, bu fırsatlardan yararlanamadı. Dakikalar 72'yi gösterdiğinde gol perdesini açan N´Doye, gelişen bir ani atakta Dinamo Moskova ceza sahası içerisine girdiği anda Douglas tarafından çekilerek yere indirildi. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken Douglas'a da gole giden oyuncuyu düşürdüğü için direk karımızı kart
gösterdi. Topun başına geçen Samedov, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek Lokomotiv'i bir kez daha öne geçirdi. Golden sonra etkili olan taraf eksik oynamasına rağmen Dinamo Moskova olurken, bir türlü aradığı beraberlik golünü bulamadığı gibi 90+3'de bir de Sergey Tkachev'in ayağından kalesinde üçüncü golü gördü.

Karşılaşmayı 3-1 kazanan Lokomotiv Moskova, bu galibiyet ile puanını 19'a yükselterek maç fazlası ile 2.sıraya yerleşirken, Dinamo Moskova ise 13 puanla 6.sırada kaldı.
Rusya Premier Ligi yarın bir başka Moskova derbisi olan CSKA Moskova-Spartak Moskova mücadelesine de sahne olacak. CSKA Moskova 20 puanla haftaya lider olarak girerken, Spartak Moskova ise 17 puanla 3.sırada bulunuyor.