Manchester United'ın kupa hasreti Erik Ten Hag ile sona erdi

Video yükleniyor...

İngiltere Lig Kupası finalinde Manchester United, Newcastle United'ı Casemiro ve Marcus Rashford'ın golleriyle 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Kırmızı Şeytanlar, böylece 6 yıl sonra ilk kupasını kazandı.
 
Premier Lig'de zirve mücadelesi veren Manchester United ile Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Newcastle United, İngiltere Lig Kupası finalinde karşı karşıya geldi.

Wembley'deki maçın 33. dakikasında Casemiro, Manchester United'ı 1-0 öne geçirdi. 39. dakikada da Marcus Rashford, skoru 2-0'a getirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu. 

Mücadelenin ikinci yarısında skor üstünlüğünü korumayı başaran Manchester United, bu sonuçla İngiltere Lig Kupası'nı tarihinde 6. kez müzesine götürdü.

Öte yandan Manchester United'da maça ilk 11'de başlayan eski Beşiktaşlı Wout Weghorst, 70. dakikada yerini Scott McTominay'ye bıraktı. Bir dönem Beşiktaş forması giyen Newcastle United kalecisi Loris Karius ise, 728 gün sonra resmi bir maçta forma giydi.

Bu sonuçla Manchester United, sezon başında görevine başlayan Erik Ten Hag yönetimindeki ilk finalinde kupayı kazanma başarısı gösterdi. 

Manchester ekibi son olarak Jose Mourinho yönetiminde 2017'de UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmıştı.