"Laporte'un yokluğu yarışı etkiliyor"

"Laporte'un yokluğu yarışı etkiliyor"
İngiltere Premier Ligi'nin son şampiyonu Manchester City'nin başarılı kalecisi Ederson, bir süredir takımdan ayrı kalan savunma oyuncusu Aymeric Laporte'un yokluğunun, ligdeki şampiyonluk yarışına doğrudan etki ettiğini savundu.

The Sun'ın haberine göre genç file bekçisi, takım içerisinde yaşanan sakatlıkların tümünün aynı pozisyondaki oyuncuları vurmasından şikayetçi.

Brezilyalı eldiven, kendisine yöneltilen soru üzerine yaptığı açıklamada, "Bizim gibi bir takım için bu tarz sakatlıklar çok zorlayıcı oluyor, özellikle de söz konusu sakatlıklar aynı mevkide forma giyen oyuncularda yaşandığında. Hepimiz Aymeric'in kalitesinin ve oyun kurma anlamındaki becerisinin farkındayız. Elbette onu özlüyoruz. Onun yerini doldurabilecek başka harika oyunculara da sahibiz. Ancak ne yazık ki, John Stones'un da sakatlığı sebebiyle elimizde doğal pozisyonu stoper olan tek bir oyuncu kaldı. Kendi oyunumuzu oynayabilmemiz ve şampiyon olabilmemiz için takımın mental anlamda güçlü kalması gerektiğini düşünüyorum." sözlerine yer verdi.

Ederson son olarak, "Zirvenin uzağında kalmak hiçbir zaman iyi değildir. Ancak lig daha yeni başladı. Her şey olabilir. Kazanma alışkanlığını yakalayıp tüm maçlarımızı kazanacağımızı umuyorum." şeklinde görüş belirtti.

25 yaşındaki Fransız savunma oyuncusu Aymeric Laporte, Manchester City'nin Ağustos ayında Brighton karşısında 4-0'lık skorla galip geldiği maçta sakatlanmış ve yeni yıldan önce sahalara dönemeyeceği kesinleşmişti.

(tr.beinsports.com)