Konya'ya Olimpik Veledrom

Video yükleniyor...

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun Konya'ya yapılacak Veledrom için Velotrak firması ile anlaşmaya varıldığını duyurmasından altı gün sonra, tesisin temeli atıldı. 

Olimpik Veledrom'un temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı. 

Kasapoğlu, Merkez Meram ilçesindeki Olimpik Veledrom temel atma töreninde 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Konya'dan başladığını hatırlatırken: "Buradan başlayan etap, Alanya'dan Kemer'den, Marmaris'e, Bodrum'a ve Kuşadası'na geçerek inşallah en güzel şekilde tamamlanacak. 25 ülkeden, 23'ü yabancı olmak üzere 170 sporcunun katılımıyla gerçekleşen bu organizasyon inanıyorum ki, gerek ülkemizin cennet köşelerinin tanıtımı adına gerekse sporda her gün yükselen marka değerimiz adına yine yeni bir çıtayı bize hep birlikte göstermiş olacak" diye konuştu. 

Veledrom'un Türkiye'nin 70 yıllık hayali olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, bisikletin çevre dostu bir ulaşım aracı olmasının yanında dünya sporunda prestij açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

Temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise: "Şu anda inşa süreci yüzde 25 seviyesinde. Eylül ayının sonu itibarıyla tamamlanıp hizmete alınacak ve Türkiye, ilk kapalı veledromuna kavuşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, yaklaşık 100 milyon lira yatırım bedeliyle, dünya bisiklet sporuna, Konya'mızın şehirciliğine ve turizmine katkı sunacak bu tesis için sayın bakanımıza, Konyalı hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.