Kızılay'dan Türk futboluna çağrı!

Kızılay'dan Türk futboluna çağrı!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Süper Lig ve Banka Asya 1. Lig'de yer alan futbol kulüplerinin başkanlarına birer mektup yazarak, sosyal sorumluluk çerçevesinde Türk Kızılayı logosuna forma sırt reklamı olarak yer vermelerinden memnuniyet duyacaklarını belirtti.

 
Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçükali, 27 Temmuz 2010 tarihinde kulüp başkanlarına mektup gönderdi ve Türk Kızılayına ''gönüllü destek'' istedi.
 
Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor ve Altay takımlarının forma arkası reklamı olarak daha önce Türk Kızılayının logosuna yer verdiklerini anımsatan Küçükali, kulüp başkanlarına gönderdiği mektupta şunları kaydetti:

''Kızılay'dan hiçbir ücret beklemeksizin verilen bu gönüllü destek, kamuoyu, medya ve futbol dünyamızdan da son derece olumlu tepkiler almıştır.
Futbol kulüplerimizin 'sosyal sorumluluk' kavramına verdiği değeri göstermesi açısından oldukça önem taşıyan bu işbirliğinin 2010-2011 futbol sezonunda da gerçekleştirilmesi bizleri mutlu edecektir.
 
Türk halkından aldığı güç ve destekle 1868 yılından bugüne insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılayı, gönüllü destekler ile çalışmalarını yürütmektedir. Futbol kulüplerimizin 'iyiliğin' güç kazanması açısından destek vereceğine inancımız tamdır. Böylelikle Kızılay'ın 'Türkiye İyilikte Birleşti' sloganı, futbol dünyamızın da içine alacak şekilde ve Türk futbolu iyilikte birleşecektir.
 
Bu manada kulübünüzün formasında Türk Kızılayı logosunun yer alması iyilik duygusuna tarifsiz bir güç ve onur verecektir.''
 
Açıklamada, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor ve Altay futbol takımlarının, Barcelona futbol takımının da UNICEF'e verdiği desteğin bir benzerini, Türk Kızılayına verdiği vurgulandı.