Kimlere dikkat edilmeli? PSV'yi yakından tanıyalım

Kimlere dikkat edilmeli? PSV'yi yakından tanıyalım
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla karşılaşacak.

Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi gruplarına katılabilmek için, PSV ile birlikte 2 eleme turunu daha geçmek zorunda. Temsilcimiz, Hollanda ekibine elenmesi halinde, yoluna Avrupa Ligi 3. Ön eleme turundan devam edecek.

Hollanda'nın köklü kulüplerinden PSV Eindhoven, 35 kez lig şampiyonluğu bulunan Ajax'ın ardından 24 şampiyonlukla bu alanda en başarılı ikinci takım konumunda. PSV'nin 9 Hollanda Kupası, 11 de Hollanda Süper Kupası bulunuyor.

1987-1988 sezonunda Avrupa'nın kulüpler bazında 1 numaralı kupasını müzesine götüren Hollanda ekibi,1977-1978 sezonunda ise eski adıyla UEFA Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Alman teknik adam Roger Schmidt'in çalıştırdığı kırmızı-beyazlılarda Donyell Malen, Eran Zahavi, Mario Götze'nin yanı sıra EURO 2020'de Hollanda formasıyla gösterdiği performansla beğeni toplayan Denzel Dumfries gibi önemli isimler dikkat çekiyor. Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Portekizli kanat oyuncusu Bruma ise geçtiğimiz sezon kiralık olarak formasını giydiği Olympiacos'tan dönerek takımı PSV'nin yeni sezondaki kadrosuna dahil olacak.

Geçen sezon Eredivisie'yi şampiyon Ajax'ın 16 puan ardında ikinci sırada tamamlayan PSV, 2021-2022 sezonunda Hollanda'yı Devler Ligi'nde eleme turlarında temsil etme hakkı kazanmıştı.

Eindhoven temsilcisi, 2020-2021 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ederken turnuvaya son 32 turunda Olympiacos'a elenerek veda etmişti.

Türk takımlarının daha önce birçok kez farklı turnuvalarda karşılaştığı PSV Eindhoven, temsilcimiz Galatasaray ile daha önce 6 kez mücadele etti. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde 3 farklı dönemde eşleştiği Hollandalı rakibi karşısında 2 maçtan galibiyetle ayrılırken 4 maçta da rakibine mağlup oldu.