ÖZET | Kasımpaşa 1-0 Beşiktaş

Video yükleniyor...

Süper Lig'de lider Beşiktaş, 32. hafta mücadelesinde Kasımpaşa'ya konuk oldu. Karşılaşma Kasımpaşa'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Kasımpaşa'nın başında ilk maçına çıkan Şenol Can; Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Luckassen, Tosic, Haddadi, Aytaç Kara, Sadiku, Koomson, Hajradinovic, Varga, Thelin 11'ini sahaya sürdü.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise Ersin Destanoğlu, Necip Uysal, Welinton, Vida, Nsakala, Josef de Souza, Rosier, Atiba, Ljajic, N'Koudou, Larin 11'ine şans verdi.

Mücadelenin 10. dakikasında Kasımpaşa gole çok yaklaştı. Thelin'in pasında net bir gol şansı yakalayan Hajradinovic, kaleci Ersin'e takıldı.

Ev sahibini öne geçiren gol, 19. dakikada geldi. Rakiplerinden sıyrılan Aytaç Kara, ceza sahası dışı sol çaprazından çok sert vurarak muhteşem bir gole imza attı.


29. dakikada Beşiktaş önemli bir fırsattan yararlanamadı. Varga'nın hatalı geri pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Larin, Ertuğrul'u geçemedi.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

Kasımpaşa 56. dakikada farkı 2'ye çıkarma fırsatından yararlanamadı. Thelin, Welinton'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Halil Umut Meler serbest vuruşu işaret etti. VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonun ceza sahası içinde olduğu tespit edildi ve bu karar penaltıya döndü. Penaltıda topun başına geçen Thelin, vuruşunda Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin'i geçemedi.


Gökhan Töre'nin 62. dakikada kullandığı serbest vuruş, direğin hemen üzerinden dışarı çıktı.

Kalan dakikaların büyük bir bölümü Kasımpaşa yarı sahasında oynansa da Beşiktaş golü bulamadı.

Bu sonuçla birlikte 8 maç sonra ilk kez mağlup olan Beşiktaş, haftayı 64 puanla kapattı. 5 maç aradan sonra ilk kez kazanan Kasımpaşa ise puanını 34'e çıkardı.