Jesus: "Şimdi birincilik için mücadele edeceğiz"

Video yükleniyor...

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe ile AEK Larnaca karşı karşıya geldi. Güney Kıbrıs'ta oynanan mücadeleyi temsilcimiz 2-1 kazandı. 

AEK LARNACA - FENERBAHÇE MÜCADELESİNİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Mücadele sonrasında Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus ve futbolcusu Joao Pedro  açıklamalarda bulundu.

Pedro, "Zor bir maç oldu. Rakip de saha içerisinde fazlasıyla savaştı. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Çok fazla maç oynuyoruz. Bugün de bizim için önemli bir maçtı. Oynadığımız oyundan ve 3 puandan mutluyuz. Önemli olan 3 puandı." ifadelerini kullandı. 

Joao Pedro, "Bu maraton içerisinde önemli maçlara çıkacağız. Şu anda iyi bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Önemli olan bu şekilde devam etmek." dedi.

Jorge Jesus ise, "Maç beklediğimiz gibi zor bir maçtı. Fakat, bizim için önemli olan bu gruptan çıkmayı garantilemekti. Buradan alacağımız galibiyetin, gruptan çıkmayı garantilemek olduğunu biliyorduk. Şimdi Rennes ile birincilik ile mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu. 

Portekizli teknik adam, "Bizim asıl hedefimiz gruptan çıkmaktı. Takımımı tebrik ediyorum. Yine taktiksel olarak disiplinliydik. Defansif anlamda çok kuvvetliydik. 2-1 kazandık ama özellikle ikinci yarıda daha fazla gol atabilirdik. Ama bizim için önemli olan gruptan çıkmaktı." sözlerini kullandı. 

Takımının Avrupa sıralamasındaki durumundan bahseden Jesus, "Fenerbahçe'nin Avrupa'da aldığı üst üste galibiyetler, kulübün Avrupa sıralamasındaki pozisyonunda yukarı çıkartıyor. Bu Türk futbolu için de önemli. Türk futbolunun, ülkeler sıralamasında daha yukarıda olması gerekiyor. Biz ve bizim gibi Avrupa kupalarında yarışan Türk takımları da bunun için mücadele veriyoruz." diye konuştu. 

Yaptığı değişikliklere de değinen Fenerbahçe teknik direktörü, "Maç içinde yaptığımız değişiklikleri, maçın gidişatına göre belirliyoruz. Asla maçtan önce planlamıyoruz. Siz maçtan önce planlarınızı yaparsınız daha sonra maçın gidişatına göre gerekli değişiklikleri yaparsınız. Biz bugün bunu yaptık. O oyuncular oyuna girdikten sonra maç bizim için daha kolay hale geldi. Oyuna hız kattılar. Özellikler Osayi ve Valencia." diye konuştu.

Takımda penaltı vuruşlarını yapacak isimlere de değinen Jesus, "Penaltı atıcısına ben karar veriyorum. Onlar da penaltı atıcısının kim olduğunu çok iyi biliyor. Bizim takımda 4 tane penaltı atan oyuncu var; Joao Pedro, Serdar Dursun, Valencia ve Batshuayi. Onlar kendi aralarında kimin birinci olduğunu çok iyi biliyorlar." dedi.

Jesus, "Biz Fenerbahçe taraftarını mutlu etmek için futbol oynuyoruz." ifadelerini kullandı.

Portekizli çalıştırıcı, "Tahmin ediyorum ki, buraya gelen seyircilerimiz Türkiye'de ve İstanbul'da yaşamıyorlar. Kendi ülkelerinin dışında çalışıyorlar. Kulüplerinden onlara kalan en ufak bir hatıra bile çok önemli. Ben de bu düşünceyle oyuncularımdan formalarını vermelerini istedim" dedi.