"Henry ve Vieira ile gurur duyuyorum"

Video yükleniyor...

Efsane teknik direktör Arsene Wenger, Arsenal'de birlikte çalıştığı eski öğrencileri Thierry Henry ve Patrick Vieira'nın menajerlik kariyerlerini beIN SPORTS için özel olarak değerlendirdi.

Henry ve Vieira'nın Bournemouth Teknik Direktörlüğü için anılıyor olmasını gurur verici olarak nitelendiren Fransız çalıştırıcı, "Patrick'in bu iş için gündemde olduğunu biliyordum ancak Thierry'nin Montreal'den ayrılmasını beklemiyordum. Ne var ki Bournemouth iyi bir kulüp ve iyi de bir sınav olacağını düşünüyorum. Oldukça iyi oyuncuları var ve sıkı çalışıyorlar, bence genç teknik adamlar için İngiltere'de neler yapabileceklerini göstermeleri ve Premier Lig'e gidebilmeleri açısından iyi bir platform." ifadelerini kullandı.

Çalıştırdığı bir oyuncunun ileride iyi bir teknik direktör olup olamayacağını o esnada anlamanın mümkün olmadığını savunan Wenger, "Basitçe, en yüksek seviyede boy gösteren futbolcuları teknik direktör olarak hayal etmek mümkün, çünkü bu seviyede kalıcı olmak için futbolu biliyor olmanız gerekir. Ancak bundan sonra adanmışlık olgusu devreye giriyor. Böyle bir hayatı yaşamak isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekiyor. Bu tarz bir şeyi de bu oyuncuların teknik direktörüyken anlayamazsınız." yorumunu yaptı.