Kartal kapıyı ardına kadar açtı! İsrail'de müthiş zafer!

Kartal kapıyı ardına kadar açtı! İsrail'de müthiş zafer!
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaştığı İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva ile deplasmanda yaptığı maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, son resmi karşılaşmaya göre 3 değişiklik yaptı.

Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup olan takımın ilk 11'de görev yapan Oğuzhan Özyakup ile Anderson Talisca'yı Hapoel Beer-Sheva karşısında yedek soyundurdu.

Siyah-beyazlı takımda savunmaya dönük orta sahada Oğuzhan Özyakup'un yerine Atiba Hutchinson'nın yanında Necip Uysal görev aldı. Siyah-beyazlı formayla son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de görev alan Necip, 3 karşılaşma sonra bu fırsatı yeniden buldu.

Anderson Talisca'nın hücuma dönük görevini ise son 32 turunun ilk maçında Tolgay Arslan yerine getirdi.

Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi ekip, maçın hemen başında gole çok yaklaştı. 7. dakikada Gökhan Gönül'ü geçen Turjman'ın soldan ortasında kalenin önünde Barda'nın dokunamadığı topu sağ tarafta Melikson aldı. Bu oyuncunun ortasında ön direkte meşin yuvarlakla buluşan Barda'nın kafa vuruşunda, kaleci Fabricio topu kontrol etti. 34. dakikada Quaresma sağ çaprazdan sert vurdu ancak meşin yuvarlak bir kez daha üstten auta çıktı. Temsilcimiz aradığı golü 42. dakikada buldu. Quaresma'nın sağdan ortasında ön direkte topla buluşan Cenk Tosun'un hamle yaptığı topu Soares, ters bir vuruşla kendi kalesine attı. Hapoel'in bu gole cevabı ise gecikmedi. 44. dakikada ceza alanı dışında Mitrovic'ten sıyrılan Barda, ara pasıyla Melikson'u topla buluşturmak istedi. Savunmanın müdahale ettiği meşin yuvarlak bir kez daha Barda'da kaldı. Bu oyuncu, yerden bir vuruşla topu filelere atarak 1-1 beraberliği sağladı.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına temsilcimiz çok hızlı başladı. 47. dakikada ceza sahasına yapılan ortayı Necip çok iyi yükselerek Marcelo'ya verdi. Brezilyalı defansın kafa vurşunda top direkten döndü. İsrail ekibi 56. dakikada çok net bir fırsattan yararlanamadı. Tolgay Arslan'ın kaptırdığı topu John Ogu, ceza sahası içinde topa hareketlenen Elyaniv Barda'ya verdi. Barda'nın kaleye çektiği sert şut az farkla auta çıktı. Temsilcimiz, karşılaşmanın 60. dakikasında Cenk Tosun'un müthiş golüyle maçta tekrar öne geçti. (2-1) Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü tamamamen eline alan temsilcimiz, 79. dakikada Talisca ile 3. gole çok yaklaştı. Brezilyalı yıldızın ceza sahası dışından çektiği sert şutta top direkten döndü. 85. dakikada Quaresma'nın sert şutunda kaleci gole izin vermedi. 90+3. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında sol kanattan hareketlenen Babel, ceza alanına girdiği anda arka direkte Hutchinson'ı gördü. Bu oyuncunun ayak koyduğu meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı: 1-3.

Bu sonuçla turun kapısını aralayan temsilcimiz, bir sonraki hafta Vodafone Arena'da oynayacağı rövanş maçı öncesinde büyük avantaj yakaladı.

HAPOEL BEER-SHEVA: 1 - BEŞİKTAŞ: 3

STAT: Turner
HAKEMLER: Martin Atkinson, Stephen Child, Stuart Burt (İngiltere)

HAPOEL BEER-SHEVA: Goresh, Bitton, Soares, Tzedek, Turjman, Ogu, Melikson (Dk. 58 Ghadir), Hoban (Dk. 67 Ohana), Radi, Nwakaeme, Barda (Dk. 79 Sahar)

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Tosic, Necip Uysal, Hutchinson, Quaresma (Dk. 90 Gökhan İnler), Tolgay Arslan (Dk. 74 Talisca), Babel, Cenk Tosun (Dk. 90+2 Ömer Şişmanoğlu)

GOLLER: Dk. 42 Soares (Kendi kalesine), Dk. 60 Cenk Tosun, Dk. 90+3 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 44 Barda (Hapoel Beer-Sheva)

SARI KART: Dk. 5 Tzedek (Hapoel Beer-Sheva)