Hakan Çalhanoğlu: "Çok rahat hissediyorum"

Hakan Çalhanoğlu: "Çok rahat hissediyorum"
Formasını giydiği Inter ile İtalya Serie A şampiyonluğu yaşayan Hakan Çalhanoğlu, geçirdiği başarılı sezonun ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Copa90'a konuşan Çalhanoğlu, 10 numara mevkisinden 8 numara mevkisine geçişini, "Herkes benim 10 numara pozisyonunda oynadığımı biliyor. Her şey Brozovic'in sakatlanmasıyla başladı. Simone Inzaghi beni onun oynadığı mevkiye çekti. Yeni pozisyonumda ilk maçımı Barcelona'ya karşı oynamıştım ve o maçı 1-0 kazanmıştık. Maçın tek golünü de ben atmıştım. Şimdi kendimi o pozisyonda çok rahat hissediyorum. Kendimi de geliştirdiğimi düşünüyorum." şeklinde değerlendirdi.

"Elbette idollerim var"

Çalhanoğlu, idol olarak gördüğü futbolcuların kimler olduğu sorusunu ise, "Elbette idollerim var. Benim gibi savunmaya yakın bir noktada oynamasa da Pirlo'yu çok izledim. Gerrard, Xabi Alonso, Lampard gibi isimlerden çok fazla ilham aldığımı düşünüyorum. Her oyuncudan bir şeyler almak istiyorum ama temelinde kendim olmak istiyorum." dedi. 

Milli futbolcu, yeni mevkisinde kimseden ilham almadığını ve bu pozisyonla alakalı her şeyi kendi kendine öğrendiğini de belirtti. 

Bu sezon Inter formasıyla Serie A'da 30 maça çıkan Çalhanoğlu, 13 gol ve 3 asist ile şampiyonlukta başrolü oynayan isimlerden oldu. 

beinsports.com.tr / Dış Haberler