Galatasaray'a Alex Telles piyangosu

Galatasaray'a Alex Telles piyangosu
Portekiz basını, bir dönem Galatasaray'ın formasını giyen Porto'nun sol beki Alex Telles'in Paris St Germain yolunda olduğunu iddia etti.

Yolu Türkiye'den de geçen, bir dönem Galatasaray'ın formasını giyen Brezilyalı futbolcu Alex Telles, kariyerinde yeni bir sayfa açıyor.

Portekiz spor basınının prestijli organlarından Abola Gazetesi, Fransa şampiyonu Paris Saint-Germain'in Alex Telles transferini bitirmeye çok yakın olduğunu duyurdu. Söz konusu haberde: Galatasaray dönemi sonrası önce kiralık olarak Inter'in formasını giyen, son 4 sezonu ise Porto çatısı altında geçiren 27 yaşındaki brezilyalı sol bek için kulüplerin 25 milyon euro bonservis ücreti karşılığı el sıkıştığı öne sürüldü.

Galatasaray, Alex Telles'i 2016 yazında 6 milyon 500 bin euro karşılığında Porto'ya satmıştı. O dönemde taraflar arasında yapılan anlaşma gereği: "Alex Telles'in bir sonraki transferinden satış karının yüzde 10'u Galatasaray'a ödenecektir" maddesi bulunuyor. Sambacı'nın Abola gazetesinin iddia ettiği gibi 25 milyon euro bonservis ücreti karşılığı Paris Saint-Germain'e transferi resmileştiği takdirde Galatasaray'ın kasasına 1 milyon 850 bin euro girecek.

Alex Telles, bu sezon 40 kez Porto adına sahaya çıkarken, 10 gol ve 9 asistle oynadı.