GENİŞ ÖZET | Galatasaray 6-1 EMS Yapı Sivasspor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 35. hafta mücadelesinde Galatasaray ile EMS Yapı Sivasspor karşı karşıya geldi. Mücadele, 6-1'lik Galatasaray galibiyeti ile tamamlandı. 

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Ziyech (2), Mertens (2) ve Mauro Icardi (2) kaydetti. 

Ziyech alev aldı

Karşılaşmada sarı kırmızılıların iki golünü kaydeden Hakim Ziyech, son 4 maçında 4 gol ve 1 asist istatistiklerine ulaştı. İki golle yıldızlaşan bir diğer isim olan Dries Mertens ise bu sezon ligdeki gol sayısını 8'e yükseltti.

Mauro Icardi ise 23 gole yükseldi ve gol krallığı yarışında en yakın takipçisi Edin Dzeko ile farkı üç gole çıkardı.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 96'ya yükseltirken, EMS Yapı Sivasspor 48 puanda kaldı.

Galatasaray'dan puan rekoru

Galatasaray, Fenerbahçe'nin rekorunu kırarak 96 puanla Süper Lig'de bir sezonda en fazla puan toplayan takım oldu.

TRENDYOL SÜPER LİG'DEKİ GÜNCEL PUAN DURUMUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN!
 
Önemli Anlar

11. dakikada Kerem Demirbay'ın ara pasında ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Barış Alper Yılmaz, bekletmeden meşin yuvarlağı penaltı noktasına çevirdi. Icardi'nin boşalttığı alana geriden koşu yapan Ziyech, tek vuruşta ağları havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

25. dakikada Köhn'ün pasında topla buluşan Icardi, bekletmeden Torreira'ya meşin yuvarlağı aktardı. Uruguaylı oyuncunun ceza yayından çektiği şutta top, üstten auta gitti. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 33. dakikasında gelişen Galatasaray atağında Mauro Icardi yerde kalırken, sarı kırmızılı taraf penaltı bekledi.
İzlemek için tıklayın!

38. dakikada Köhn'ün pasında sol kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru çevirdi. Icardi'nin bıraktığı topta Mertens, altıpas çizgisi üzerinde meşin yuvarlağa dokunarak fileleri havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 45. dakikasında gelişen EMS Yapı Sivasspor atağında Rey Manaj'ın şutu Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'da kaldı. İzlemek için tıklayın!

54. dakikada Caner Osmanpaşa, takımının ilk golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

59. dakikada sahneye çıkan Icardi, skoru 3-1'e getiren golü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

60. dakikada uzaklardan etkili bir şut çıkaran Ziyech, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

65. dakikada gelişen Galatasaray atağında Hakim Ziyech, bir kez daha rakip kaleyi yokladı. İzlemek için tıklayın!

70. dakikada EMS Yapı Sivasspor'un Rey Manaj ile bulduğu gol ofsayta takıldı. İzlemek için tıklayın!

73. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Mertens, ikinci golünün altına imzasını attı. İzlemek için tıklayın!

82. dakikada Mauro Icardi'nin attığı gol faul gerekçesiyle iptal edildi. İzlemek için tıklayın!

85. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Icardi, kendisinin ikinci, takımının altıncı golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 6 - EMS Yapı Sivasspor: 1

Stat: RAMS Park

Hakemler: Arda Kardeşler, Esat Sancaktar, Serkan Olguncan

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson (Dk. 74 Sanchez), Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira (Dk. 82 Vinicius), Kerem Demirbay (Dk. 74 Berkan Kutlu), Ziyech (Dk. 82 Tete), Mertens (Dk. 74 Kerem Aktürkoğlu), Barış Alper Yılmaz, Icardi

EMS Yapı Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli (Dk. 77 Kerem Atakan Kesgin), Poungouras (Dk. 46 Caner Osmanpaşa), Appindangoye, Camara, Uğur Çiftçi, Charisis, İbrahim Akdağ (Dk. 77 Caktas), Bartuğ Elmaz (Dk. 46 Turgunboev), Koita, Manaj

Goller: Dk. 11 ve 60 Ziyech, Dk. 38 ve 73 Mertens, Dk. 59 ve 85 Icardi (Galatasaray), Dk. 54 Caner Osmanpaşa (EMS Yapı Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 28 Uğur Çiftçi, Dk. 90 Camara, Dk. 90+1 Manaj (EMS Yapı Sivasspor)