Futbolda büyük anlaşma

Video yükleniyor...

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman, kurum olarak yaptırılan 'Spor Programlarını İzleme Eğilimleri Kamuoyu Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı.

Maslak Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıda, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka araştırmanın sonuçlarıyla ilgili görüşlerini açıkladılar.

Akman, RTÜK olarak televizyonlardaki spor programlarını izleme eğilimlerinin sunumunu, uluslararası alanda çok önemli müsabakaların yapıldığı ve futbolun yeni sezon başlangıcı öncesinde açıkladıklarını belirtti.

Akman'dan sonra söz alan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, statlarının modernleştirilmesinin futbolda şiddetin kökünü kurutacağını belirtti.

Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp başkanları ve yöneticilerinin yeni futbol sezonunda maçtan önce ve sonra demeç vermeyeceklerini ve ortamı germeyeceklerini söyledi.

"ARTIK DEMEÇLER YAYINLANMAYACAK"
Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ise federasyon ve kulüplerle görüştüğünü, yeni futbol sezonunda maç öncesi ve sonunda yönetici ve başkan demeçlerini yayınlamayacaklarını, Türk futbolunun daha gergin ortamlara gitmemesi ve huzur ortamında yarışması adına böyle bir kararı uygulamaya çalışacaklarını belirtti.
-video_1-