Fransız basınında manşetleri Burak süsledi

Fransız basınında manşetleri Burak süsledi
Burak Yılmaz, Lille - Sparta Prag maçına damgasını vurdu. Oyuna girdikten sonra iki gol atıp takımını galibiyete taşıyan milli futbolcu, Fransız basınının manşetlerini süsledi.

Lille'in UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'ı 2-1 yendiği maçta Fransız ekibinin gollerini kaydeden milli futbolcumuz Burak Yılmaz'a Fransız basınından övgüler yağdı. Fransa'nın önde gelen yayın organlarından L'Equipe Gazetesi, oyuna sonradan giren Burak Yılmaz'ın sahaya getirdiği yetenek, karakter ve kararlılıkla takımını bir üst tura taşıdığını yazdı. 

77. dakikada bir başka milli oyuncu Yusuf Yazıcı'nın yerine maça dahil olan Burak'ın kısıtlı sürede Sparta Prag ağlarını 2 kez havalandırdığını belirten gazete, 35 yaşındaki futbolcunun bu sezon Lille formasıyla 8. golünü kaydettiğinin altını çizdi. L'Equipe, Burak Yılmaz'a takılan "Kral" lakabını sonuna kadar hak ettiğini de vurguladı.

Burak'ın 35 yaşında olmasına rağmen hala üst seviyede performans göstermesini profesyonelliğine bağlayan L'Equipe Gazetesi, Lille'in teknik direktörü Christoph Galtier'nin milli oyuncumuzla ilgili sözlerine de yer verdi. Galtier, Burak'ın iş ahlakının kendisini etkilediğini belirtirken, "Beni şaşırtan Burak'ın iki gol atması değil, bunu bu yaşında yapıyor olması. Böyle bir performans tesadüf değil. Burak futbolu adeta yaşıyor. Futbolla yatıp futbolla kalkıyor ve formda kalabilmek için yaşantısına fazlasıyla dikkat ediyor" ifadelerini kullandı.

Gazete ayrıca bir diğer milli futbolcu Yusuf Yazıcı'nın da oyundan alınana kadar takımın en iyisi olduğu değerlendirmesinde bulundu.