Fransa'da lig durduruldu!

Fransa'da lig durduruldu!
Fransa Profesyonel Futbol Kulüpleri Birliği (UCPF), hükümetin, "süper vergi" olarak da adlandırılan zenginlerden yüksek oranlı vergi alınması planını protesto etmek için 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Fransa 1. (Ligue 1) ve 2. Futbol Ligi'nde (Ligue 2) maç oynanmayacağını açıkladı.

Fransa Meclisi Genel Kurulu'nun, 2014 bütçe taslağı oylamasında hükümetin sunduğu yılda 1 milyon avrodan fazla gelir elde edenlere yüzde 75 vergi getirilmesini öngören maddeyi kabul etmesinin ardından düzenlenen Olağanüstü UCPF Genel Kurulu'ndan, oybirliğiyle Fransız futbolseverleri üzecek bir karar çıktı.

UCPF Başkanı Jean-Pierre Louvel, 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Ligue 1 ve Ligue 2'de herhangi bir karşılaşma yapılmayacağını belirtti.

Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu, Cumhurbaşkanı François Hollande yönetimini, "başarı, yaratıcılık ve yeteneği cezalandırmakla" suçlamış, 2012'nin Aralık ayının başlarında da Belçika'ya taşınmıştı. Depardieu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 3 Ocak'ta imzaladığı kararnameyle Rus vatandaşına geçmiş, yaklaşık 1,5 ay sonra da Rusya'nın Mordovya bölgesinin başkenti Saransk kentine ikamet kaydı yaptırmıştı.

Ayrıca, Fransa'nın ünlü markalarından Louis Vuitton'un 63 yaşındaki sahibi Bernard Arnault'un, kararı protesto için Belçika vatandaşlığına geçeceği yönündeki sözleri de tartışmalara yol açmıştı.