Fenerbahçe'nin rakibini yakından tanıyalım

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti.

Belçika Ligi'nde lider durumda bulunan Union Saint-Gilloise, geride kalan 26 haftada 62 puan topladı. Sezon boyunca 2 kez mağlup olan Saint-Gilloise, ligde son 20 maçta yenilgi yüzü görmedi. 

KONFERANS LİGİ PERFORMANSI
UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool, Toulouse ve LASK Linz'in yer aldığı E Grubu'nda 3. olarak UEFA Konferans Ligi'ne katılan Union Saint-Gilloise, play-off turunda İsviçre'nin Lugano takımını 2-0 ve 1-0 skorlarla eledi.

Belçika ekibi, son 16 turu play-off'unda ise   E.Frankfurt'u 2-2 ve 2-1'lik skorlarla eleyerek Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi oldu. 

BELÇİKA LİGİ'Nİ 11 KEZ KAZANDI
Son 3 sezondur Belçika Ligi'nde gösterdiği performansla adından söz ettiren Union Saint-Gilloise, geçmişteki başarıyla ön plana çıkıyor. 

1904 ile 1935 arasında 11 kez Belçika Ligi şampiyonlu olan kulüp, bu başarılı dönemi bir daha tekrarlayamadı. 2020-2021 sezonunda 48 yıl sonra yeniden Pro League'e yükselen Saint-Gilloise, ilk sezonunda normal sezonu 77 puanla ilk sırada bitirme başarısı gösterse de play-off grubunda Club Brugge'a geçilerek sezonu 2. sırada bitirmişti.

Union Saint-Gilloise takımı, maçlarını Brüksel'deki 9.400 kişilik Stade Joseph Marien Stadı'nda oynuyor.