Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos'u yakından tanıyalım...

Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos'u yakından tanıyalım...
İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminin ardından UEFA Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil eden Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos oldu. Bu gelişmenin ardından futbolseverler Olympiakos nasıl bir takım, kaç kupası, kaç şampiyonluğu var? Olympiakos'un kadrosunda hangi futbolcular var? gibi sorular sormaya başladı. İşte Olympiakos'a dair tüm detaylar...

Olympiakos hangi ligde, kaç kupası ve kaç şampiyonluğu var?

Olympiakos, Yunanistan'ın Pire kentinde 10 Mart 1925 yılında kurulmuştur. Maçlarını Karaiskakis Stadyumu'nda oynayan kırmızı beyazlı ekip, teknik direktör Jose Luis Mendilibar'in yönetiminde maçlarına çıkmaktadır. 

99 yıllık tarihinde 47 kez Yunanistan Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Olympiakos, 28 kez Kypello Ellados şampiyonluğu bulunan Olympiakos, 4 kez de Yunanistan Süper Kupası'nı kazanmıştır. 

2023/24 sezonunda Yunanistan Süper Ligi'ni topladığı 57 puanla tamamlayan Olympiakos, ligi üçüncü sırada bitirerek play-off'lara katılma şansını elde etti. 

Play-off'lardaki ilk maçında Fatih Terim'in başında olduğu Panathinaikos'a 3-1'lik skorla mağlup olan Olympiakos, bir sonraki maçında Yunanistan'da normal sezonu lider olarak tamamlayan AEK ile karşılaşacak. 

Olympiakos'ta hangi oyuncular var?

Bu sezon bazı aksilikler yaşayan Olympiakos'ta Daniel Podence, David Carmo, Fran Navarro, Andre Horta, ve Konstantinos Fortounis gibi isimler öne çıkan oyuncular oluyor. 

Aynı zamanda bir dönem Trendyol Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor'da forma giyen Ayoub El Kaabi ve yine bir dönem ligde Bitexen Giresunspor forması giyen Chiquinho, tanıdık isimler olarak dikkatleri üzerine çekiyor. 

Olympiakos'un Avrupa'daki başarıları neler?

Avrupa kupalarında 1958-59 sezonundan beri yer alan Yunan ekibi, tarihinin en büyük başarısına 1998-99 sezonunda ulaştı. 1998-99'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan Olympiakos, aynı turnuvada 6 kez de son 16 takım arasına girmeyi başardı. Kırmızı-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde ise bu sezonla beraber 4. kez son 16 turuna kaldı. Olympiakos, 1989-90, 2004-05 ve 2011-12 sezonlarında Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasında yer aldı.