"Bu bir ayrılık değil, sadece ara vermek"

"Bu bir ayrılık değil, sadece ara vermek"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, düzenlenen basın toplantısında yardımcı antrenör Volkan Demirel ile yolların ayrıldığını açıkladı.

A Milli Takım'dan teklif gelmesi halinde kabul edeceğini söyleyen Demirel, "Milli takımla ilgili bir teklif gelirse, düşünmeme gerek yok. Milli bayrak bizim için çok önemli bir değerdir ve verilecek cevap bellidir." şeklinde konuştu.

"Volkan, özellikle benim için zor bir veda"

Başkan Ali Koç, Volkan Demirel'in ayrılık karırını kendi isteğiyle aldığını belirtirken, "Bugün Volkan Demirel için toplandık. Bir Volkandır Fenerbahçe. Bu lakabıyla Fenerbahçe taraftarının gönülden sahiplendiği efsaneleşmiş biridir. Hocamız kendi ekibinde Volkan'ın olmasından memnuniyet duyacağını söylemiştir. Volkan Demirel, kendi ayakları üzerinde durmak istediğini bize söyledi. Biz de bu görüşünü saygıyla karşıladık. Ben Volkan'a biraz baskı yaptım, biraz daha dur, görev başındayken yeni bir görev çıkar belki dedim. Ancak o kendine has özgüveniyle ben kendi ayaklarım üzerinde duracağım ama şu tarihte Fenerbahçe'ye geri döneceğim dedi. Volkan özellikle benim için zor bir veda. Ben Volkan'ı 19 yaşından beri tanıyorum. O genç, deli dolu halinden bugünlere nasıl evrildiğini biliyorum. Kendisi istiyor, planları var. O planların sonunda da Fenerbahçe var. Volkan'ın inşallah bir gün bir kez daha Fenerbahçe ile yolları kesişir. Her zaman onun evi burasıdır, yuvası burasıdır. Sadece saha içi değil, dışında da önemli duruş sergilemiştir. En zorlu çabaladığımız günlerde, 3 Temmuz'da dimdik durduğunu hepiniz hatırlarsınız. 3 sene boyunca çok acılı günlerimiz oldu. Planladığımızdan, hedeflediğimizden çok daha fazla antrenör değişikliklerimiz oldu ama Fenerbahçe kimseyle kötü ayrılmadı. Ayrılan hiçbir antrenörümüzün ardından 'Bu şöyle yapardı, bu böyle yapardı' demedik. Bu kulübe hizmet etmiş herkesin gönlümüzde yeri vardır. Bazen planlar tutmaz. Biz bunları yaşadık, istemeyerek değişiklikler yaptık ama kimsenin arkasından konuşmadık." ifadelerini kullandı.

"Bu bir ayrılık değil sadece ara vermek"

Fenerbahçe'den ayrılma kararı hakkında konuşan Volkan Demirel, "Öncelikle başkanımıza çok teşekkür ederim. Çok futbolcular geçti, teknik adamlar geldi, hepsine basın toplantısı düzenlendi. Ancak ilk kez ayrılan birisi için basın toplantısı düzenleniyor. Bunun için çok teşekkür ederim. Hedeflerim var zaten her zaman hedefleri doğrultusunda ilerleyen bir adamım. Hocamız da başkanımız da kalmamı istedi ama ben bu kararı kendi adıma vermiştim. Antrenörlük kariyerimi bu işin mutfağında, Fenerbahçe'de yaptım. İlk geldiğimde de bu heyecanı yaşıyordum. Nasıl Volkan Demirel, Bir Volkan'dır Fenerbahçe sloganıyla birleştiyse öyle devam etmek istiyorum. Ayrılıklar hakikaten zordur, benim için ayrılık değil bir ara vermek bu. İnşallah en kısa sürede tekrar birlikte olacağız. Artık kendi başıma bir şeyler yapabileceğimi hissettim ve bu kararı aldım. Pereira gelmeden önce de takımla  çalışma ortamı buldum. Yardımcı olan Zeki ve Fatih hocama teşekkür ediyorum. Bir fotoğraf var, o fotoğrafa girmeme sebebim üstümün sivil olması. Hocama gidip teşekkür ettim. " şeklinde konuştu.

"3-4 tane opsiyonum var"

Geleceği hakkında gelen soruları yanıtlayan Demirel, "Önümde çok güzel bir kariyer olacağını düşünüyorum. Bu kariyeri de elimden geldiği kadar Fenerbahçe'ye layık bir şekilde yürütmek istiyorum. Şu an için 3-4 tane opsiyonum var. Konuşmalar var, isteyenler var. Onları değerlendirmek için biraz zaman gerekiyor. Aceleye gerek yok, doğru kararı vermeye çalışacağım." dedi.

Volkan Demirel'in sözlerinden satırbaşları şu şekilde:

"Fenerbahçe için yaptıklarımın arkasındayım. Yine olsa yine aynısını yapardım. 20 sene kolay bir zaman değil. Ömrümün yarısını burada geçirdim ve 20 yıl boyunca yataktan ilk kalktığımda hep Fenerbahçe'yi düşünerek hareket ettim. Hatalarım, yanlışlarım olmuştur ama sadece Fenerbahçe'yi düşündüm."

"Futbolcuyken de çok hocayla çalıştım, antrenör olarak da Ersun Hoca ve Erol Hoca ile çalıştım. Notlar alırım ve o notu okuduğuma her şey aklıma gelir. Kafamda oluşturduğum fikirler var. Bunları nerede uygulayacağıma zamanla karar vereceğim."