Fenerbahçe kaybetse de çeyrek final biletini almayı başardı

Video yükleniyor...

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise takımına 1-0 yenilsede adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleye ilk maçta alınan 3-0'ın avantajıyla çıkan sarı-lacivertliler, rakibine 68. dakikada Mathias Rasmussen'in attığı golle 1-0 mağlup oldu. Belçika'da oynanan maçta 3 farklı aldığı galibiyetle avantajı bulunan Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final biletini cebine koydu. 

Temsilcimiz Fenerbahçe, Osayi-Samuel ile 18. dakikada rakip fileleri sarstı fakat ofsayt gerekçesiyle attılan gol geçerlilik kazanmadı.
 
Çeyrek final eşleşmeleri belli olacak!

UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek ve yarı final kura çekimi 15 Mart tarihinde yapılacak. TSİ 16:00'da İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek kura çekiminde, Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turunu geçerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'nin rakibi belli olacak. UEFA Konferans Ligi finali ise Yunanistan'ın ev sahipliğinde 29 Mayıs 2024 tarihinde Ayasofya Stadyumu'nda oynanacak.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN NOTLAR

Bu sezon evinde ikinci kez geriye düştü

Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde iç sahada oynadığı maçlarda ikinci kez geriye düştü.

Taraftarı önünde 7. maçına çıkan sarı-lacivertliler, play-off turunda Twente karşısında 1-0 geriye düşerken mücadeleden 5-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Bu sezon sahasında oynadığı 6 Avrupa mücadelesinin tamamından galibiyetle ayrılan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 5 maçta ise ilk golü atan takım durumundaydı.

Union Saint-Gilloise karşısında 68. dakikada Rasmussen'in golüyle 1-0 mağlup duruma düşen Fenerbahçe, bu sezon ikinci kez ilk golü yiyen taraf oldu.

Mert Hakan Yandaş devam edemedi

Union Saint-Gilloise karşısında 75. dakikada Ryan Kent'in yerine oyuna dahil olan Mert Hakan Yandaş, yaşadığı sakatlık sonrasında kenara geldi.

Karşılaşmanın 90. dakikasında sakatlanarak kendisini yere bırakan tecrübeli futbolcu, 90+2. dakikada oyundan çıktı.

Mert Hakan Yandaş'ın yerine mücadeleye dahil olan altyapı oyuncusu 17 yaşındaki Zeki Dursun, bu sezon Fenerbahçe formasıyla ilk kez süre aldı.

Fenerbahçe 5 isimden faydalanamadı

Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise mücadelesinde 5 oyuncusundan faydalanamadı.

Belçika'da oynanan ilk maçta gördüğü sarı kart sebebiyle cezalı duruma düşen Rade Krunic'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Joshua King ve Çağlar Söyüncü ile maç eksiği bulunan Rodrigo Becao ve Leonardo Bonucci kadroda yer almayan isimler oldu.

Bu oyuncuların yanı sıra UEFA listesinde isimleri olmayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da kadroda yer almadı.

Gençler kadrodaydı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Union Saint-Gilloise mücadelesinde 6 genç oyuncuyu kadroya dahil etti.

Sarı-lacivertli ekipte genç kaleci Doğukan Demir, sol bek Ahmet Necat Aydın, stoper Yusuf Akçiçek, orta saha oyuncuları Zeki Dursun ve Muhammet İmre ile forvet Çağrı Fedai, kadroda yer alan isimler oldu.

UEFA Başkanı Alexander Ceferin maçı izledi
​​​​​​​
Fenerbahçe ile Union Saint-Gilloise karşılaşmasını UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de takip etti.

Bugün gündüz saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonunu ziyaret ederek TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt'le bir araya gelen Aleksander Ceferin​​​​​​​, mücadeleye Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la birlikte geldi.

Ryan Kent 105 gün sonra ilk 11'de 

Fenerbahçe'nin İngiliz futbolcusu Ryan Kent, Union Saint-Gilloise mücadelesiyle 105 gün sonra ilk 11'e döndü.

Sarı-lacivertli forma altında son olarak 30 Kasım 2023'de Danimarka'da oynanan Nordsjaelland karşılaşmasına ilk 11'de başlayan 27 yaşındaki oyuncu, o tarihten sonra yine bir Avrupa mücadelesinde ilk 11'de görev aldı. Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 8 lig ve 9 Avrupa karşılaşmasında oynayan Ryan Kent, 1 gol atıp 2 de asist yaptı.

Fenerbahçe 0 - 1 Union Saint-Gilloise

Stat: Ülker

Hakemler: Nikola Dabanovic, Vladan Todorovic, Srdan Jovanovic (Karadağ)

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel, Djiku, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred (Dk. 62 Zajc), İrfan Can Kahveci (Dk. 62 Tadic), Szymanski, Kent (Dk. 75 Mert Hakan Yandaş (Dk. 90+2 Zeki Dursun), Batshuayi (Dk. 75 Dzeko)

Union Saint-Gilloise: Lindner, Terho, Castro-Montes, Vanhoutte, Machida (Dk. 88 Tshilanda), Lapoussin, Amani (Dk. 67 Puertas), Rasmussen, Sadiki, Nilsson (Dk. 67 Teklab), Eckert (Dk. 88 Huygevelde)

Gol: Dk. 68 Rasmussen (Union Saint-Gilloise)

Sarı kartlar: Dk. 38 İsmail Yüksek, Dk. 87 İrfan Can Eğribayat (Fenerbahçe), Dk. 87 Eckert (Union Saint-Gilloise)