Eddie Newton dev finali yorumladı

Video yükleniyor...

Sezon başında Trabzonspor'da teknik direktörlük görevini yürüten Eddie Newton, Chelsea ile Manchester City arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde beIN SPORTS'un sorularını yanıtladı.

Chelsea'de yardımcı antrenörlük yapan ve oyuncu bulma ekibinde çalışan Newton, dev finalle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Taktiksel açıdan çok iyi iki teknik direktör ve takım karşılaşacak. Birbirlerine çok saygı duyuyorlar, birbirlerini çok yakından tanıyorlar. Dolayısıyla bence çok iyi bir maç olacak."

Newton, finalin taktik analizini şöyle yaptı:

"Manchester City oyunu domine etmeyi seviyor. Topla oynama yüzdesinde üstün olmayı ve oyunu rakip sahada oynamayı istiyorlar. Topu nadiren rakibe veriyorlar ve verdiklerinde de çabuk geri almak için çok çabalıyorlar. Bu onların oyununun en önemli özelliği. Chelsea ise, kontrollü oynuyorlar diyeceğim. Tuchel yönetiminde 3-5-2 sisteminde oynayıp, ihtiyaç duyduklarında kolayca 5-3-2’ye dönebildikleri bir oyun anlayışları var. Kontra atak oyununda da oldukça iyiler. Yoğun baskılara dayanabiliyorlar, bir yandan da çok hızlılar ve hızları sayesinde adam eksiltip, kolayca rakiplerini eksik adamla yakalayabiliyorlar."

Tecrübeli isim, Chelsea'nin başarısının tesadüf olmadığını ise şu sözlerle anlattı:

"Herkes Chelsea’nin kaç tane antrenör değiştirdiğini konuşuyor ama Chelsea Futbol Takımı’nın perde arkasında çalışan mekaniği bilmiyorlar. Her şeyin altında bu yatıyor esasında. Oyuncu seçimi, sıkı antrenman programı, oyuncu kiralama sistemi, reklam tarafı... Her bir öğe bu takımı harika kılan parçalardan birisi konumunda. Yıllar boyunca başarılı olmaya çalışmayı da buna ekleyince, sır işte bu. Sıkı çalışma. Her birim için çok sıkı çalışma."