Eda Erdem'den örnek hareket

Eda Erdem'den örnek hareket
Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve CVC Capital Partners ile voleybolda dünya çapında yenilik, büyüme ve yatırımı teşvik edecek yeni bir ortaklık olan Volleyball World (Voleybol Dünyası), sporcuların cinsiyet eşitliğini savunacakları dünyadaki ilk “Eş Forma” kampanyasını başlattı. Eş Forma girişimi, voleyboldaki en iyi oyuncuların kendi adlarının ve karşı cinsten bir oyuncunun adının yer aldığı özel baskı formayı giymesiyle başlatılacak. 

Aynı forma numarasını paylaşacak kadın ve erkek oyuncular, 25 ve 27 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenecek Voleybol Milletler Ligi (VNL) 2021 Finalleri’nde ilk kez birbirlerinin isimlerini gururla formalarında taşıyacak. Finallerde voleybol sporunun, oyuncuların ve taraftarların spor dünyasında sıklıkla rastlanan cinsiyetler arası eşitsizliğe meydan okumaya çalıştığını vurgulamak için özel üretim formalar giyilecek.

Aralarında Türkiye’den Eda Erdem’in de bulunduğu üç çift oyuncu, ilk Eş Forma elçileri olarak belirlendi. Buna göre; Eda Erdem ve Nimir Abdel-Aziz (Hollanda) 14 numaralı, Lauren Carlini (ABD) ve Facundo Conte (Arjantin) 7 numaralı, Natalia Goncharova (Rusya) ve Wallace de Souza (Brezilya) ise 8 numaralı Eş Forma’yı paylaşacak. 

Spordaki kurallar genellikle tüm oyuncular için aynı olsa da, sporda cinsiyetler arasında mücadele edilmesi gereken büyük bir eşitsizlik var. Voleybol, eşit para ödüllerine sahip olan ve eşit izlenme rakamlarına ulaşan kadın ve erkek üst düzey turnuvaları ile spor genelinde eşit bir oyun alanı geliştirmeyi amaçlıyor. Voleyball World, gelişmek için her zaman yer olduğunun farkındadır. Bu nedenle voleybol sporu, Eş Forma girişimiyle bu durumu düzeltmeyi ve cinsiyet eşitliği için bir puan daha almayı hedefliyor.