Chelsea'de Tuchel devrimi

Video yükleniyor...

Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City'nin rakibi olan Chelsea, Thomas Tuchel ile olağanüstü bir devrim geçirdi. Sezon başında dalgalı bir performans gösteren Londra ekibi, Tuchel yönetiminde iki kupanın kulbundan tuttu.

Avrupa'nın bir numaralı kupasının en başarılı ekibi Real Madrid'i eleyen Chelsea, Şampiyonlar Ligi'nde adını 9 yıl sonra finale yazdırdı. Sezon öncesinde transfere yaklaşık 200 milyon sterlin harcayarak Avrupa'da transfere en fazla bütçe ayıran kulüp olan Chelsea, yaptığı yatırımın karşılığını haftalar ilerledikçe tam olarak alamıyor ve istikrarsız sonuçlar birbirini kovalıyordu. Bu noktada radikal bir değişim kararı veren yönetim, kulübün efsaneleri arasında yer alan Frank Lampard ile yollarını ayırarak takımın başına Thomas Tuchel'i getirdi. Ocak ayında Alman teknik adamla imzalanan 18 aylık sözleşme, Chelsea adına tarihi bir dönemin başlangıcı oldu.

Tuchel yönetiminde yenilmez bir takıma dönüşen Chelsea, hem ligde hem Federasyon Kupası'nda hem de Şampiyonlar Ligi'nde adım adım hedefe doğru yürüdü. Londra ekibinin başında 4 aylık süreçte 24 karşılaşmada kulübede yer alan Tuchel, 16 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Bu süreçte takımını hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de Federasyon Kupası'nda finale taşıyan Alman çalıştırıcı, Chelsea müzesine iki kupa daha kazandırma ihtimali ortaya çıkardı. Teknik direktörlük kariyeri açısından 4 aylık süreçte çok büyük bir sınav veren Tuchel, meslektaşları Zidane, Guardiola, Klopp, Simeone, Mourinho ve Ancelotti'ye karşı çıktığı 7 maçı da kazandı ve kalesinde gol bile görmedi.

Geçtiğimiz sezon PSG'nin başında Şampiyonlar Ligi finalinde boy gösteren Tuchel, bu kupada üst üste 2 sezon farklı takımla finale yükselen ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.