Richarlison şov yaptı, Katar'da samba başladı!

Richarlison şov yaptı, Katar'da samba başladı!
2022 Dünya Kupası G Grubu ilk karşılaşmasında Brezilya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Mücadele 2-0'lık Brezilya galibiyeti ile tamamlandı. 

Brezilya'ya galibiyeti getiren golleri 62. ve 73. dakikalarda Richarlison kaydetti. Richarlison, ikinci golde belki de yıllarca konuşulacak bir vuruşun altına imzasını attı.



Richarlison dördüncü isim oldu

İlk kez Dünya Kupası heyecanı yaşayan Richarlison, Coutinho, Neymar ve Careca'nın ardından turnuvadaki ilk maçında iki gol atan dördüncü Brezilyalı futbolcu oldu.

Neymar'a faul yağmuru

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Paris Saint Germain'in yıldız futbolcusu Neymar, 2022 Dünya Kupası'nın ilk 45 dakikada en çok faul yapılan futbolcusu oldu. Brezilyalı futbolcu, 5 kez faule maruz kaldı.  Brezilyalı futbolcuya maç boyunca toplamda ise 9 faul yapıldı.

Neymar, 80. dakikada sakatlanarak yerini Manchester United'da forma giyen Antony'ye bıraktı.

Brezilya'dan akılalmaz istatistik

Brezilya, aldığı galibiyet ile son 20 Dünya Kupası'nda da ilk maçında yenilmemiş oldu. 

Güney Amerika temsilcisinin stoper oyuncusu Thiago Silva ise 38 yıl 63 gün ile Brezilya adına bir Dünya Kupası maçında görev alan en yaşlı futbolcu olarak tarihe geçti. 

Bu sonuçla birlikte Brezilya 3 puana ulaşırken, Sırbistan 0 puanda kaldı.

2022 DÜNYA KUPASI GRUPLARINDA OLUŞAN PUAN DURUMUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN!


Brezilya: 2 - Sırbistan: 0

Stat: Lusail

Hakemler: Alireza Faghani, Mohammad Mansouri, Mohammadreza Abolfazli (İran)

Brezilya: Alisson, Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro, Casemiro, Paqueta (Dk. 75 Fred), Raphinha (Dk. 87 Martinelli), Neymar (Dk. 79 Antony), Vinicius Jr (Dk. 75 Rodrygo), Richarlison (Dk. 79 Gabriel Jesus)

Sırbistan: Vanja Milinkovic Savic, Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic, Zivkovic (Dk. 57 Radonjic), Gudelj (Dk. 58 Ilic), Sergej Milinkovic Savic, Lukic (Dk. 66 Lazovic), Mladenovic (Dk. 66 Vlahovic), Tadic, Mitrovic (Dk. 83 Maksimovic)

Goller: Dk. 62 ve 73 Richarlison (Brezilya)

Sarı kartlar: Dk. 7 Pavlovic, Dk. 49 Gudelj, Dk. 64 Lukic (Sırbistan)