"Bizi çok zorladılar"

"Bizi çok zorladılar"
UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci maçında sahasında Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Braga'nın teknik direktörü Abel Ferreira, çok zorlandıklarını ancak sonuçta kazanmayı başardıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında Ferreira, "Çok zor bir maç bekliyordum, rakibimizin çok deneyimli oyuncuları vardı. Beklediğimiz gibi de oldu ama inancımız ve kalitemiz sayesinde maç bizim oldu." dedi.

Ferreira, özellikle 50. dakikadan sonra zor anlar yaşadıklarını ancak bunları bertaraf etmeyi başardıklarını dile getirdi.

Oyuncu değişikliği yaparak maçı kendi lehlerine döndürdüklerini anlatan Ferreira, "Fransergio attığı golle bizi galibiyete taşıdı. İstanbul takımını belki ülkemizde çok kişi tanımıyor ama maçın başında da söylemiştim, çok iyi bir takıma karşı oynadık. Bizi çok zorladılar ama sonuçta kazanmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi'nin en genç yaş ortalamasına sahip takımlardan biri olduklarını hatırlattı.

Lige hazırlık sürecinden itibaren bu maçlar için çok çalıştıklarını vurgulayan Ferreira, "Oyuncularım da ne yapacağını biliyor. Şu an 6 puanımız var, bu 6 puanı çok zor kazandık. Rakiplerimizin hepsi Şampiyonlar Ligi ön elemesinden geliyor. Bu işimizi daha da zorlaştırıyor ama biz kendimize sonuna kadar güveniyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Medipol Başakşehir'in maddi olarak kendilerinden çok daha güçlü bir takım olduğuna dikkati çeken Ferreira, şunları kaydetti:

"Portekizli antrenör ve oyuncular çok iyi. Elimizdeki imkanlarla çalışmamız gerekiyor. Bizim maddi gücümüz rakiplerimiz kadar kuvvetli değil ama her zaman kazanmak için çalışıyoruz. Yalnızca maddi güçle maç kazanılmaz. Bu takım daha da iyi yerlere gelecektir. Bu galibiyet şu an geride kaldı, şimdi önümüzdeki maçlara konsantre olmak zorundayız."