Beşiktaş zirvedeki yerini sağlamlaştırdı

Beşiktaş zirvedeki yerini sağlamlaştırdı
Süper Lig'in 34. haftasında konuk olduğu Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 4-2 yenen Beşiktaş, zirvedeki konumunu daha da güçlendirdi.

Beşiktaş, emin adımlarla şampiyonluğa yürüyor... Siyah beyazlı ekip Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 4-2 mağlup ederek ligdeki 22. galibiyetini elde etti.  Puanını 70'e çıkaran İstanbul temsilcisi, sahasında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kalan Galatasaray ile farkı sekize yükseltti. Gelecek hafta Ankaragücü'nü konuk edecek Beşiktaş, şampiyonluktaki bir başka rakibi Fenerbahçe'nin maç yapmadan geçeceği haftayı da iyi değerlendirerek farkı biraz daha açmak istiyor.

Beşiktaş, Erzurumspor deplasmanında ilginç bir istatistiğe de imza attı. Siyah-beyazlı ekip, rakibi karşısında dördüncü golünü 70 numaralı Gökhan Töre ile atarken, bu sezon Süper Lig'de 70 gole ulaştı. Beşiktaş ayrıca puanını da 70'e yükseltti.

Siyah beyazlı takımın Kanadalı futbolcusu Cyle Larin, Beşiktaş formasıyla en iyi sezonunu geçirmeye devam ediyor. Orlando City'den 2017-2018 sezonu devre arasında transfer edilen Larin, ilk döneminde dört kez fileleri havalandırdı. Bir sonraki sezon fazla forma şansı bulamayan Larin, sadece bir kez ağları havalandırdı. Geçen sezon Belçika'nın Zulte Waregem ekibine kiralık gönderilen Larin, teknik direktör Sergen Yalçın'ın göreve gelişiyle performansını artırdı. Sezonun büyük bölümünde sol kanatta görev alan Larin, 15 gole ulaşarak Vincent Aboubakar ile beraber takımının en golcü oyuncusu oldu.

Siyah beyazlıların Cezayirli orta saha oyuncusu Rachid Ghezzal, hayran bırakan performansını Erzurum'da da sürdürdü. Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor karşısında şık bir gole imza atan Ghezzal, 34. haftada da güzel bir vuruşla fileleri havalandırdı. Ghezzal, bu sezon atılan 14 gole de verdiği paslarla katkıda bulundu.

Siyah beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu Oğuzhan Özyakup ise bu sezon daha iyi bir performans sergiliyor. Beşiktaş'ın şampiyon olduğu 2015-2016 sezonunda dokuz gol atan ve bir sonraki sezonda yaşanan şampiyonlukta beş gollük katkı veren Oğuzhan, sonraki üç sezon beklentilerden uzak kalmıştı. 2017-2018 sezonunda gol atma başarısı gösteremeyen Oğuzhan, 2018-2019'da ise sadece bir kez gol sevinci yaşadı. Geçen sezonun bir bölümünü Feyenoord'da kiralık geçiren Oğuzhan, Beşiktaş'ta oynadığı 12 maçta ise yine bir gol atabildi. Bu sezon 17 maçta forma şansı bulan Oğuzhan, üç kez fileleri havalandırdı.