"Aynı hataları tekrarlamadık"

Video yükleniyor...

Avrupa Ligi'nde ilk kez bu sezon finale çıkan ve Manchester United'ı normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 biten mücadelede seri penaltı atışları sonucunda 11-10 mağlup eden Villarreal, tarihinin ilk Avrupa kupasını müzesine götürdü.

Daha önce Sevilla ile 3 kez Avrupa Ligi zaferi yaşayan İspanyol ekibinin teknik direktörü Unai Emery ise kariyerinde dördüncü kez bu kupayı havaya kaldırdı. Emery Avrupa'nın iki numaralı kupasını en çok kazanan teknik direktör olarak tarihe geçti.

Emery, tarihi gecenin ardından basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başarılı teknik adam, Arsenal'de geçirdiği zaman boyunca edindiği tecrübe ve aldığı derslerin Avrupa Ligi zaferinde kilit rol oynadığını aktardı.

Arsenal'i çalıştırdığı dönemde Avrupa Ligi finalini kaybettiğini hatırlatan Emery, "Aynı hataları tekrarlamadık ve kariyerimin 4. Avrupa Ligi kupasını kazanmayı başardık. Manchester United'ın yetenekli ayaklarına gerekli tedbirleri aldık ve oyuncularım oyun disiplininden hiç kopmadılar. Onları tebrik ediyorum"  dedi.

Emery, Avrupa Ligini kazanarak Şampiyonlar Ligi bileti aldıklarının hatırlatılması üzerine ise "Avrupa Ligi'ni kazanmayı seviyorum ama Şampiyonlar Ligi'nde de olmak istiyorum. Seneye Villarreal, Şampiyonlar Ligi'nde. Bundan keyif alacağız. Ancak önce ailelerimiz ve taraftarlarımızla şampiyonluğu kutlayacağız" yanıtını verdi.