"Artık kadro istikrarımız olmalı"

Video yükleniyor...

Sevilen yorumcumuz Uğur Meleke, UEFA Uluslar Ligi'nde Macaristan'a elenerek C Ligi'ne düşen A Milli Takımımız hakkında konuşurken, teknik direktör Şenol Güneş'in kararlarını beIN Manşet programında ele aldı:

"Rakibin FIFA sıralaması senin neredeyse 20 basamak altında. Tek bir Macar maçını kazansak, bu kadar kötü bir süreci grup lideri olarak bitireceğiz. Grup lideri olarak bitirmek bize iki ödül getirecek. İlki, A Ligi'ne çıkacağız. Kendimizi Fransalarla, İngilterelerle test edeceğiz artık ve o seviyeyle yarıştığımız için standartımızı yükselteceğiz. İkincisi, 2022 Dünya Kupası için alternatif play-off bileti cebimize koyacağız. Maalesef biz ulus olarak bunun çok farkında değildik. Teknik direktörümüzün de bunu çok iyi anlatabildiğini düşünmüyorum. Oyunculara da çok iyii aktarabildiğini düşünmüyorum. Biz bu süreci çok gayriciddi geçirdik."

"Marttaki Dünya Kupası Elemeleri için Şenol Güneş, bir şeyleri halletmeli. Artık kadro istikrarımız olmalı. İlk 11'imiz sokaktaki adamın ezbere sayabileceği konuma getirebilmeliyiz. Bir daha gayriciddi maç oynamamalıyız. Bundan sonra her maç ciddi ve turnuva maçıymış gibi oynanmalı. Milli forma değerlidir, milli forma ciddidir, milli forma yarım ciddiyetle taşınmaz."