"Artık Everton için savaşacağım"

"Artık Everton için savaşacağım"
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'da Carlo Ancelotti'den boşalan teknik adamlık koltuğuna oturan Rafael Benitez, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Liverpool şehrine ikinci dönüşünde, daha önce çalıştırdığı Liverpool'un ezeli rakibi Everton'ın başına geçtiği hatırlatılan Rafael Benitez, "Everton'ın başarısı için çalışacağım. Burada yeni bir başarı hikayesi yazabiliriz. Geride kalan sezondan daha iyi bir Premier Lig derecesi elde etmek istiyoruz." dedi.

İspanyol teknik adam, Liverpool'un başında olduğu dönemde Everton için kullandığı "küçük kulüp" benzetmesinin hatırlatılması üzerine, "Burada olduğum için hem Liverpool hem de Everton taraftarları bana destek veriyor. Bu benim için Premier Lig'e dönerek yeniden rekabet edebilmek adına önemli bir fırsat. Bazı olumsuz söylemler ve hareketler olabilir ancak ben olduğum yerde gayet mutluyum. Everton için kullandığım söyleme gelirsek de çalıştığınız kulübü her koşulda savunmak zorundasınız. Artık Everton için savaşacağim ve bu kulübün büyümesine çok sevindim." değerlendirmesinde bulundu.

61 yaşındaki teknik adam, eski Evertonlı futbolcu Duncan Ferguson'ın yardımcısı olarak görev yapacağını da sözlerine ekledi.