"Bu olaylar Avrupa'da da oluyor, Türkiye harika bir ülke"

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de forma giyen Alexander Djiku, Trabzonspor ile oynadıkları maç ve sarı lacivertli takımda geçirdiği süreç hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Sky Sports'a konuşan Djiku, "Trabzonspor maçı sonrasında yaşananlarda ilk olarak biraz korktuk çünkü bir taraftar bize saldırmaya hazır durumdaydı ve bu durumda neler olacağını bilemezsiniz." ifadelerini kullandı. 
Djiku, "Maç bittikten sonra stadın ortasına gittik ve galibiyeti kutlamaya başladık. Bir taraftarın sahaya atladığını gördük. Saniyeler içinde insanların sayısı arttı. Her şey çok hızlı geçti. Bazı takım arkadaşlarımın canlarını korumak için kendisini savunmaktan başka şansı yoktu. Şahsen ben herhangi bir darbe almadığım için kendimi şanslı hissediyorum." diye konuştu. 

"Şok içindeydik"

29 yaşındaki stoper, "Soyunma odasına gittiğimizde hala şok içindeydik. Futbolcuların güvenliği kulüplerin sorumluluğunda olmalıdır. Görüntüleri izlediğimizde Türk futbolu için gerçekten üzücü görüntüler olduğunu düşündük." dedi. 

"Türkiye olağanüstü bir yaşam ortamına sahip çok güvenli bir ülke"

Sözlerine devam eden ve Türkiye'de geçirdiği süre hakkında da konuşan Djiku, "2017'de Bastia'nın Lyon'a karşı oynadığı ve Memphis Depay ile Anthony Lopes'in taraftarlarla karşı karşıya geldiği saha işgalinin bir parçasıydım. Ayrıca Nice'e karşı La Beaujoire'ın dış mahallelerinde bir Nantes taraftarının bıçaklandığını gördük. Bu yıl Marsilya'da yaşanan Lyon otobüsü çatışmasını hatırlıyorum, İtalya'da Maignan veya İspanya'da Vinicius ile gördüğümüz ırkçılık sahnelerinden bahsetmiyorum bile. Eşim ve iki çocuğumla birlikte Türkiye'de hayatımı gayet iyi yaşıyorum. Olağanüstü bir yaşam ortamına sahip çok güvenli bir ülke. İnsanlar açık fikirli ve çok misafirperverler, bu da burayı benim için Avrupa'nın en iyi şehirlerinden biri yapıyor. Londra ile aynı seviyede. Birinci veya ikinci ligde oynayan 10'dan fazla İstanbul takımı var, bu da çok fazla heyecan ve rekabet yaratıyor. Her oyuncu size Türkiye'de böyle bir atmosferde oynamanın olağanüstü olduğunu söyleyecektir. Bu sizi harekete geçirir ve takımları ve oyuncuları mükemmel olmaya iter. Önemli olan bu tür taşkınlıkların gelecekte bir daha yaşanmamasını sağlamak. Cezalar sadece ellerinden geleni yapan kulüpler için değil, ilgili herkes için gereklidir. Seyircilerin makul olması ve sözlü taciz ya da fiziksel şiddete kapılmaması gerekiyor." dedi.

Başarılı bir takım olduklarını belirten Djiku, "Avrupa'da başardıklarımıza bakarsanız kurduğumuz ultra rekabetçi takıma baktığımda Fenerbahçe'ye transfer olma kararımın ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Takıma çok hızlı adapte oldum. Kaliteli oyuncuların kadroda olması bu süreci hızlandırıyor. Takımda çok iyi stoperler var ve yerim hiçbir zaman garanti değil." ifadelerini kullandı. 

"Yarı finalde..."


UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile eşleştiklerini hatırlatan Djiku, "Yarı finalde Aston Villa ile karşılaşmak istiyoruz." dedi. 

Ryan Kent hakkında da değerlendirmelerde bulunan futbolcu, "Ryan sadece güvene ihtiyaç duyan harika bir oyuncu." dedi ve "Son derece rekabetçi bir takımız. Bazen antrenmanlar maçlardan çok daha zor olabiliyor." diye ekledi. 

Djiku, "Galatasaray ile birlikte neden bu kadar çok puan topladığımızın ve ligin kalan büyük takımlarının neden açık ara önünde olduğumuzun sebebi bu." dedi.

Sezon başında transfer olduğu Fenerbahçe'nin forması ile toplamda 29 maça çıkan Djiku, 1 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

beinsports.com.tr / Dış Haberler

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN