McLaren, Formula E'de ilk kez kazandı!

McLaren, Formula E'de ilk kez kazandı!
2024 Formula E Dünya Şampiyonası'nın 4. ayağı Brezilya'nın Sau Paulo kentinde gerçekleştirildi. 

Sau Paulo'nun caddelerine kurulan pistte gerçekleştirilen yarışa 5. sıradan başlayan McLaren pilotu Sam Bird, yarış içerisinde bir bir yükseldi ve çeşitli noktalarda liderliği ele de geçirdi. 

Ancak yarışın son bölümüne girilirken Bird sorunlar yaşamaya başladı. İngiliz pilot, enerji yönetimi ve aşırı ısınma sorunlarının kritik hale gelmesi nedeniyle bitime altı tur kala liderliği Jaguar pilotu Mitch Evans'a bırakmak zorunda kaldı.

Bird, ikinci sıraya gerilese de Evans'ın arkasından ayrılmadı. 34 turluk yarışın artık son turuna geldiğimizde Evans hâlâ liderdi ama Bird, son turun son sektöründe hiç beklenmedik bir geçiş hamlesi yaptı ve bu son tur geçişiyle zafere ulaştı. 

Bu, McLaren'ın Formula E'deki ilk zaferi oldu. Bird ise 2021 New York E-Prix'sini kazanmasının ardından ilk defa damalı bayrağı ilk sırada gördü. 

Evans ikinci olarak bu sezon ilk kez podyuma çıktı. Nissan pilotu Oliver Rowland ise son turda iki pilot birden geçti ve 3. olarak podyumun son basamağında kendine yer buldu. 

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Porsche pilotu Pascal Wehrlein dördüncü olurken, son şampiyon Jake Dennis ilk 5'i tamamladı. 

Yarışa şampiyona lideri olarak gelen Nick Cassidy ise 9. sıradan başladığı yarışta kaza yaptı ve yarışı tamamlayamadı. 

Cassidy, Brezilya'dan 0 puanla ayrılmasına rağmen 57 puanla hâlâ şampiyona lideri. Porsche pilotu Pascal Wehrlein 53 puanla ikinci sırada, Mitch Evans ise 39 puanla ilk 3'ü tamamlıyor. 

Markalar Şampiyonası'nda ise Jaguar 96 puanla ilk sırada. Porsche 61 puanla ikinci, DS Penske ise 57 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

2024 Formula E sezonu, 30 Mart'ta gerçekleştirilecek Tokyo E-Prix ile devam edecek.